Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Qui som?

1 comentario

Qui som?

Ens presentem com un col·lectiu ciutadà que neix del germen de la indignació sembrat pel movimient 15M/AcampadaBCN. Després d’unes primeres setmanes en les que ens hem hagut d’entrenar en la col·laboració entre persones desconegudes i processos assemblearis, sense banderes ni partits polítics, després de tants anys callats i adormits, pensem que és hora de passar a l’acció.

Som un grup de persones especialment sensibilitzades amb els problemes que patim a causa de la política de retallades socials aplicada pel govern de la Generalitat de Catalunya. En el camp de la Sanitat Pública, estem convençuts de que la finalitat última dels nostres governants és aconseguir la privatització parcial o completa del nostre sistema sanitari. Darrere de l’excusa de la “crisi” i la “insostenibilitat del sistema sanitari” s’amaga un plantejament covard que promulga la solució de la cojuntura económica a base de retallades sobre els més dèbils: els ciutadans del carrer.

La brutal i injustificada reducció del pressupost sanitari, fonamentalment a expenses de la despesa en capital humà, el tancament de serveis i l’anul·lació de prestacions sense cap estudi de les conseqüències, l’obertura dels centres públics a l’explotació per empreses privades, la negació de l’assistència sanitaria reglada a tot aquell que no porti més de 6 mesos empadronat a Catalunya, el recent traspàs de propietat dels principals hospitals catalans de la Seguretat Social a l’Institut Català de la Salut… són la crònica de la intensificació de les polítiques de privatització que pretenen dur a terme sense donar-les a conéixer a la població i sense el debat amb el que una decisió d’aquest calat ha de comptar.

Per tot això i per la indignació que ens corroeix en veure com està desenvolupant-se l’expoli de la nostra Sanitat Pública, tenim com a objetius:

– Sumar esforços en la promoció i la defensa d’un bé comú: un SISTEMA SANITARI PÚBLIC, DE QUALITAT, UNIVERSAL i EQUITATIU.

– Aglutinar, recolzar i difondre els esforços dels diferents col·lectius que actualment estan duent a terme accions de protesta contra les retallades a la Sanitat Pública.

– Potenciar les vies de comunicació amb la població. Aquest atemptat contra un dels drets promulgats a la Declaració Universal dels Drets Humans, no pot aturar-se sense la col·laboració dels que ho patim: TOTS.

– Contemplar propostes alternatives viables a la política de retallades socials.

SI NO ET SENTS INDIFERENT LLEGINT AQUESTA DECLARACIÓ D’INTENCIONS…

ET CONVIDEM A UNIR-TE A NOSALTRES!!!

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Un pensamiento en “Qui som?

  1. voldria sumar-me a la vostra iniciativa, em sembla q caldrà redactar un nou plantejament de la sanitat pública implicant els professionals i els usuaris i funcionaris

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s