Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Llei Omnibus – Acció desde AcampadaBcn

Deja un comentario

La comissió de Salut va lluitar contra l’avant-projecte de llei “Omnibus” amb la presentació d’al·legacions a la mateixa. Desde varies comisions d’Acampadabcn es va fer un texte conjunt d’al·legació.
Malgrat les al·legacions presentades (en total 2344) sembla que el Govern continuarà portant a terme la llei, encara que hagi hagut de fraccionar-la.

Texto común de alegación a la ley omnibus.

BLOG ESPECÍFICO DE LUCHA CONTRA LA LEY OMNIBUS 

¿QUÈ ÉS LA LLEI OMNIBUS?

És un avantprojecte de llei que el Govern de la Generalitat ha presentat com de “simplificació, d’agilitat i reestructuració administrativa i de promoció económica”.

El Govern pretenia tramitar-ho pel procediment d’urgència, però les protestes dels partits de l’oposició han fet que allargués el periode d’informació pública fins el 20 de juny, durant el què qualsevol persona pot presentar-hi al·legacions devant el Dept. de Governació.

Amb més de 600 articles, preten modificar més de 80 lleis ja vigents, algunes d’elles que regulen qüestions com la sanitat, serveis socials i l’habitatge.

Justifiquen l’avantprojecte amb objectius molt genèrics, “d’aprimament de la legislació, facilitar la competitivitat i productivitat en l’àmbit econòmic, la racionalització administrativa …”

Però en realitat, sota una aparença de reformes per a “simplificar” i millorar l’organització de l’administració intenten colar retallades a drets socials i per privatitzar alguns serveis públics.

En definitiva, un intent d’avançar en la política d’atac als drets socials i a més, sense debat, en una actuació clarament antidemocràtica.

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s