Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

COMUNICAT ACAMPADABCN CONTRA LA REPRESSIÓ POLICIAL EL #20J I #21J

Deja un comentario

20-21 JULIOL: Manifestació massiva contra les retallades

i nou excés policial per a defensar-les.

Repressió contra la ciutadania que demostra pacíficament la seva indignació per les retallades socials aprovades pel Parlament de Catalunya.

Els carrers més cèntrics de Barcelona es van tornar a omplir ahir, després de múltiples protestes als barris durant tot el dia, per a demostrar que la ciutadania està en contra de les retallades. Més de deu mil manifestants van dir, una altra vegada, Prou! Amb la seva presència, les seves pancartes i els seus càntics de denúncia van tornar a fer palès el seu rebuig a la forma establerta de fer política.

A l’arribada de la Manifestació a l’estació de França, un ampli cordó policial va frenar la manifestació, i l’Assemblea extraordinària programada com a cloenda de la jornada reivindicativa es va haver de celebrar allà mateix. No obstant això, els manifestants van fer gala de la seva ja més que demostrada actitud pacífica i, construint un cordó humà davant del policial, l’assemblea es va desenvolupar amb total normalitat i, tal com estava previst, es van decidir les accions que es portarien avui a terme.

En una jornada de mobilitzacions en la sanitat pública i privada, de vaga del transport sanitari, i mentre continua l’acampada de personal de l’Hospital Dos de Maig després del seu tancament, a les 7.30h d’aquest matí, segons l’acordat, s’han realitzat accions de protesta contra les retallades i els acomiadaments, i s’han tallat els accessos a la ciutat per la Diagonal (Zona Universitària) i la Meridiana (Trinitat). L’operatiu de Mossos d’Esquadra per evitar-ho ha tornat a ser excessiu. A la Diagonal s’han aturat les accions previstes amb un desmesurat desplegament d’agents amb evident intenció coercitiva. A la Meridiana, les mobilitzades i mobilitzats han anat al CAP de l’Avinguda Rio de Janeiro i han estat reprimits violentament per la policia que, un cop més, ha actuat sense identificar-se.

Les persones concentrades en aquests punts, i d’altres que s’hi han anat sumant, s’han dirigit, com també es va acordar ahir en l’Assemblea, a l’Hospital del Mar per a protestar contra l’ERO del Parc Salut Mar. Les primeres 50 que han arribat a la parada de metro ‘Ciutadella | Vila Olímpica’ han patit una emboscada d’agents antiavalots i d’agents de paisà infiltrats. Aquestes, i d’altres que han anat retinguent dins l’ampli cordó d’agents, han hagut romandre més d’una hora a ple sol i gairebé sense aigua.

Moltes han relatat que la intimidació de les i els agents ha estat continuada i recurrent, atemorint molt especialment totes aquelles que els demanaven la seva identificació. Denuncien que l’Autoritat Policial ha infringit (emparant-se en la Llei Orgànica 1/1992 de 21 de febrer de Protecció de la Seguretat Ciutadana) drets fonamentals com la llibertat de moviment i lliure circulació, la llibertat d’expressió i el dret de reunió.

A més, algunes han patit agressions físiques de diversa consideració fruit de l’ús desmesurat de la força per part dels Mossos d’Esquadra. Si bé no hi ha hagut detencions, els Mossos han identificat a 122 indignats (45 a la Meridiana i 77 al metro) i els han registrat meticulosament.

Exposats els fets succeïts, denunciem la permanent actitud repressiva que mostren els poders públics davant de la ciutadania, just un dia després d’aprovar les greus retallades socials en un Parlament de Catalunya que no representa més que els interessos d’unes i uns pocs davant del permanent espoli a la població general; just, també, quan Merkel i Sarkozy es reuneixen per a seguir subjugant-nos, amb el beneplàcit dels polítics d’aquí, per a “salvar l’Eurozona” i acabar amb les bases de l’Estat del Benestar en nom del deute públic; tot just quan el congrés aprova la jubilació als 67 anys.

Prou de violència estructural, repressió policial i estigmatització del 15M.

Ja n’hi ha prou de corrupció, despotisme i retallar els drets fonamentals de la ciutadania.Comissió de Comunicació
AcampadaBCN · 15M

tel: 669 99 28 14

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s