Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

ÚLTIMES NOTÍCIES (31/08) – Desallotjament dels CAPs Ocupats

7 comentarios

Antidisturbis i policies de paisà entren als Centres d’Atenció Primària ocupats pel veïnat passades les dues de la matinada.

Mitjançant una operació ordenada pel conseller Boi Ruiz han estat desallotjats aquesta matinada els CAPs de Castellar, Badia, Santa Perpetua i Sabadell.

Mitjançant les xarxes socials convoquen per avui 31 d’agost, una assemblea extraordinària en el CAP a les 23.30.
El Departament d’Interior s’ha volgut avançar a la “tardor calenta” amb desallotjaments de centres sanitaris la matinada del 31 d’agost.

Uns 150 agents de mossos d’esquadra participen de l’operació de desallotjament dels CAP

de Sabadell, Castellar, Badia i Santa Perpètua.

Veins de diferents municipis estan tancat en CAPs per evitar el seu tancament.

L’operació de desallotjament de CAPs es farà en diverses onades segons fonts del Departament d’Interior. Totes en els propers dies.

Durant aquesta matinada antidisturbis i policies de paisà han entrat als Centres d’Atenció Primària ocupats per veïnat passades les dues de la matinada. L’operació de desallotjament ha estat ordenada per Felip Puig després que li ho demanés aquest matí el conseller Boi Ruiz.

Tot i que l’operació policial contra els CAP ocupats s’havia filtrat a mitja tarda, Interior no l’ha suspès per fer demostració de força.

El Departament d’Interior prepara un comunicat de premsa per demà al matí, on criminalitza el veïnat que ha ocupat els CAP.

“Nosacaban de desalojar! Despues de pasarse toda la noche 4 secretas han venido 30 mossos de escuadra la mitad de ellos antidisturbios… Y contando que quedabamos 15 de los 40 y pico que eramos… Valientes! Mañana todos aqui! Vamos a luchar!!! Nuestras voces no se callan con desalojos”, comenta indignada una veïna desallotjada, “estamos luchando por nuestros derechos”.

Mitjançant les xarxes socials convoquen de manera urgent a tot el veïnat, per avui 31 d’agost, una assemblea extraordinària en el CAP a les 23.30.

Font: aebadia.org

L’ALTERNATIVA D’ESQUERRES PER BADIA CONDEMNA EL DESALLOTJAMENT POLICIAL DEL CAP I DONA SUPORT A LES MOBILITZACIONS I ACCIONS EN DEFENSA DE LA SANITAT PÚBLICA
De forma simultània també han estat desallotjats els CAPs de Castellar, Ca n’Oriac i Santa Perètua. En el desplegament hi ha hagut una forta presència policial (uns 150 agents dels mossos d’esquadra) a tota la comarca.
L’ocupació del CAP de Badia del Vallès es desenvolupa des de l’18 de juliol, moment en el la Generalitat va decidir la supresió del servei d’urgències nocturnes. Mitjançant aquesta acció de protesta, la ciutadania badienca exigeix la reobertura del servei.
No deixa de ser paradoxal que en un moment de retallades i de contenció de la despesa pública, sigui prioritat màxima acabar amb qualsevol forma de dissens, costi el que costi. Davant dels fets ocorreguts aquesta nit, L’Alternativa d’Esquerres per Badia condemna el desallotjament policial. Es reprimeix una protesta pacífica en defensa del dret a la sanitat, reconegut a la pròpia Constitució. Davant  de la generositat d’homes i dones que han sacrificat el seu estiu en defensa d’una dret col·lectiu, la Generalitat respon amb una intervenció policial. La gent ha perdut la por: ja no som súbdits, som ciutadans.
Per tot això animem a la ciutadania a participar de les mobilitzacions que es duguin a terme, com la marxa per la sanitat pública a Barcelona el proper 2 de setembre .
La defensa de l’estat del benestar també ha de donar-se des de les institucions, i en concret, des de la local. És per això que L’Alternativa d’Esquerres per Badia exigeix accions insticionals que vagin més enllà de la simple declaració institucional. Recordem a l’equip de govern que ens trobarà en tot el que sigui defensa de drets civils i social, i en concret, el dret a la sanitat pública.

Badia del Vallès del Vallès, matinada del 31 d’agost de 2011

FONT: http://www.infodoctor.org/rss/rss/?cat=18232

Autor: 15mbcnSalut

about me

7 pensamientos en “ÚLTIMES NOTÍCIES (31/08) – Desallotjament dels CAPs Ocupats

 1. Mi solidaridad para con los vecinos y vecinas que han desalojado. Mi propuesta es que un día ocupemos todos los CAPS de Catalunya, en protesta por tanta cobardia, descaro, prepotencia del Sr. Boi. Tenemos echarlos rápidamente, si no queremos que nos destrocen nuestro sistema público de salud.

 2. Pingback: Catalunya: mossos de esquadra desalojan los centros de salud ocupados por usuarios

 3. gravisimo ataque a nuestros derechos
  ¿esto es lo que se entiende por democracia?

 4. Hola a todxs!
  Desde Sabadell os saludamos, compañeros y compañeras.
  Anoche vivnieron los Anti-Ciudadanos a desalojar al CAP, y salimos, y volveremos a entrar, una y otra vez, POR QUE QUEREMOS QUE NOS DEVUELVAN LOS SERVICIOS PÚBLICOS, y dejen de estafarnos a todxs.
  Nuestra lucha sigue, y os animamos a emprenderla, por que las personas que trabajamos, la gran mayoría del país, somo las más perjudicadas de la MALA POÑITICA del MAL GOBIERNO.
  Si queréis tener más info de nuestras acciones, podéis acceder a través de nuestro blog: http://sanitatsabadell15m.blogspot.com/
  Salud y revolución!
  Es ahora el momento de DESPERTAR, mañana nos habrán anegado el futuro.

 5. Pingback: Desalojo policial de protestas vecinales en los CAPs | Acampada Granada | Exprésate

 6. Pingback: mossos de esquadra desalojan los centros de salud ocupados por usuarios | Asamblea Popular Majadahonda

 7. Pingback: Resum de la Assemblea General de Barcelona del día 1 d’Octubre. « #15Maresme

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s