Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Setmana de vagues #17N i #18N

2 comentarios

Aquesta setmana entrant es preparen vagues en els sectors de la educació i la sanitat, per als dies 17 i 18 de Novembre, respectivament.

El sindicat Metges de Catalunya convoca una vaga de metges únicament, per als dies 15 i 16 Novembre.

També en Sanitat, el sindicat CGT convoca vaga per al 18 de Novembre amb el següent comunicat:

La CGT de Sanidad convoca HUELGA EN TODA LA SANIDAD PÚBLICA CATALANA.

I fan una crida a la movilització general i la implicació,  tant per part de treballadors com per part d’usuaris, en les accions que es faran.

Comunicat per associacions de veïns

Comunicat per a Indignats

La Universitat també haurà estat, el dia anterior 17N , objecte de vaga. A la crida s’han adherit varies universitats i també la Universitat Indignada.

Des del grup de treball de la Universitat Indignada 15M us volem informar que com a projecte ens hem sumat a la convocatòria de vaga universitaria del proper dijous 17 de novembre que ha convocat la Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PDUP).

Creiem que és necessaria una important mobilització social per defensar la universitat pública en un moment que s’està veient sotmesa a un important atac, degut a les retallades pressupostàries que estan afectant a la contractació de professorat i del personal d’administració i serveis, a la vegada que es plantegen importants increments de les taxes i els preus dels estudis, fet que acabarà elititzant encara més l’ensenyament universitari i dificultant l’accès al coneixement de la societat.

A més la recent proposta de reforma del sistema de govern de les universitats catalanes plantejada per la Generalitat de Catalunya i que compta amb el suport de les principals forces polítiques i patronals empresarials preten posar en mans de les empreses i els poders econòmics les universitats públiques.

Tot i que el projecte de la UI15M planteja un accès lliure i universal al coneixement del conjunt de la població, creiem que es important mobilitzar-se en defensa de la universitat pública, no essent aquesta una lluita només dels estudiants i els seus treballadors, sinó que aquesta és una lluita que afecta al conjunt de la població, com poden ser les que s’estant duent a terme en la Sanitat, l’Educació o per aturar els desnonaments.

Per tot us fem una crida a que participeu a la manifestació del proper dijous 17 de novembre a les 18 hores que començarà a Plaça Universitat, així com que feu la màxima difussió possible d’aquesta convocatòria.

Fer front a l’atac neoliberal i la mercantilització de les nostres vides totes i tots només és possible aturar-ho amb la nostra mobilització, conscienciació i passant a l’acció.

El 17N #ningúalsdespatxos #ningúalesaules #ningúacasa   http://reconstruimlapublica.wordpress.com/
Grup de treball de la UI15M

  #17N Vaga General Universitària Contra les RetalladesEl 2011 el sistema universitari català ha patit una retallada del finançament de la Generalitat del 17%. Retallada que en el període que va fins a 2014 es vol ampliar fins al 33%. El resultat més immediat d’aquestes retallades ha estat l’acomiadament de centenars de professors i de personal d’administració i serveis, una rebaixa generalitzada de sous, que ha arribat fins al 60% en alguns casos, del professorat universitari més jove i l’augment de matrícules i tot tipus de taxes pels estudiants. Només ha estat el començament per ells. Aquest és el resultat més immediat, però n’hi ha d’altres que posen en qüestió la mateixa naturalesa de la universitat catalana.La baixada de la qualitat docent, la massificació a les aules, la precarietat de la recerca, la impossibilitat de què sectors cada cop més grans de la societat catalana accedeixin a l’educació superior, són les realitats que s’estan imposant ja avui i que s’ampliaran demà. Al mateix temps, es vol posar a la universitat al servei del negoci privat, dels interessos que ens han portat a aquesta mateixa crisi que avui patim tota la societat. Una universitat al servei del mercat i no de la societat, una universitat al servei dels pocs i no dels molts, una universitat que de poc servirà com a eina per superar la crisi econòmica, cultural, social i política en la que estem immersos tots i totes.Està en joc una universitat per i de totes, està un joc una universitat al servei de la societat, està en joc la recerca, la docència i la formació d’aquest país. I en aquest joc, al que juguen els interessos privats, només hi ha una resposta possible: la mobilització cada cop més amplia, cada cop més extensa, cada cop més intensa. Es per aquests motius que convoquem a la Vaga General de tota la comunitat universitària. Una vaga que serà pròleg, no epíleg.

El 17 de novembre vaga general d’universitats. Ningú a les aules, ningú als despatxos, ningú a casa. Heu retallat massa, ara tindreu la resposta.

MANIFESTACIONS

Barcelona: 18h Plaça Universitat

Girona: 12h. Rectorat de la Universitat de Girona (P/Sant Domènec)

Lleida: 12h Rectorat de la Universitat de Lleida (P/Víctor Siurana)

Tarragona: 12h Plaça Imperial Tarraco

Palma: 12h Plaça d’Es Tub

Castelló: 12h Plaça de la Independència (La Farola)

València: 12h Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València

Alacant: 12h Escultura de la mà de la Universitat d’Alacant

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

2 pensamientos en “Setmana de vagues #17N i #18N

  1. Pingback: OTOÑO CALIENTE. CONVOCATORIAS POR UNA SANIDAD PÚBLICA Y DE CALIDAD « Grup de Defensa de la Sanitat Pública

  2. Pingback: OTOÑO CALIENTE. CONVOCATORIAS POR UNA SANIDAD PÚBLICA Y DE CALIDAD « Grup de Defensa de la Sanitat Pública

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s