Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

TANCAMENT AL CAP GUINEUETA

Deja un comentario

Contra del tancament del servei d’urgències

PREMSA ACAMPADABCN

[CAT]

Barcelona, 18 de gener de 2012, – Les veïnes i veïns de Nou Barris després de dos mesos al carrer demanant que no es tanquin les urgències del CAP Guineueta (Passeig Valldaura amb c/de la Guineueta) han decidit un dia abans del tancament definitiu de les urgències, quedar-s’hi tancat per evitar perdre un servei bàsic i públic com són les urgències. Per això es convoca una concentració aquesta tarda a les 18h al CAP d’urgències de la Guineueta.

Volem denunciar, que a dia d’avui el cap d’urgències de la Guineueta, seguint amb el seu funcionament diari, a un dia del seu tancament, hi manquen materials de primera necessitat per a les urgències habituals, entre les quals hi destaquen: adrenalina, Primperan, Urbason (corticoide), nolotil, diclofenaco…

Aquesta manca de materials sanitaris, s’ha traduït en un problema per als doctors, que per exemple han hagut d’atendre un pacient amb un broncoespasme, però no l’han pogut ajudar a causa de a la manca de mascaretes.

Poc després d’aquest incident han hagut de recórrer al magatzem del Centre d’Atenció Primària per a poder continuar amb l’activitat habitual d’un servei d’urgències.

Tots aquests successos son deguts a què més de 24h abans del tancament del centre, ja s’ha desmantellat la majoria de material sanitari que restava al centre. Deixant així unes instal·lacions no aptes per al correcte funcionament d’unes urgències sanitàries públiques. Mostra d’això, és el magatzem d’urgències, on més de 8 prestatges han quedat buits d’abastaments mèdics.

Les veïnes i veïns de Nou Barris, ens volem pronunciar per a denunciar aquests fets. Estem en contra de les dràstiques mesures que s’estan prenent respecte la sanitat pública catalana, deixant en entredit, la legalitat d’aquests fets.

Convidem tothom a què avui dia 18 de gener, participeu a la concentració a les 18h al CAP d’urgències de la Guineueta.

No al tancament de les urgències de la Guineueta! No a les retallades !

Foto de la farmaciola, gairebé buida:

[CAST]

Encierro de las vecinas y vecinos en el CAP Guineueta en contra del cierre del servicio de urgencias

Barcelona, 18 de Enero de 2012, – Las vecinas de Nou Barris después de dos meses en la calle pidiendo que no se cierren las urgencias del CAP Guineueta (Paseo Valldaura con c/de la Guineueta) han decidido un día antes del cierre definitivo de las urgencias, quedarse encerrados para evitar perder un servicio básico y público como son las urgencias. Por eso se convoca una concentración esta tarde a las 18h en el CAP de urgencias de la Guineueta.

Queremos denunciar que a día de hoy el jefe de urgencias de la Guineueta, siguiendo con su funcionamiento diario, a un día de su cierre, faltan materiales de primera necesidad para las urgencias habituales, entre las que destacan: adrenalina, Primperán, Urbason (corticoide), Nolotil, diclofenaco…

Esta falta de materiales sanitarios, se ha traducido en un problema para los doctores, que por ejemplo han tenido que atender a un paciente con un broncoespasmo, pero no lo han podido ayudar debido a la falta de mascarillas.

Poco después de este incidente han tenido que recurrir al almacén del Centro de Atención Primaria para poder continuar con la actividad habitual de un servicio de urgencias.

Todos estos sucesos son debidos a que más de 24 horas antes del cierre del centro, ya se ha desmantelado la mayoría de material sanitario que quedaba en el centro. Dejando así unas instalaciones no aptas para el correcto funcionamiento de unas urgencias sanitarias públicas. Muestra de ello, es el almacén de urgencias, donde más de 8 estantes han quedado vacíos de suministros médicos.

Las vecinas y vecinos de Nou Barris, nos queremos pronunciar para denunciar estos hechos. Estamos en contra de las drásticas medidas que se están tomando respecto a la sanidad pública catalana, dejando en entredicho, la legalidad de estos hechos.

Invitamos a todos a que hoy día 18 de enero, participa en la concentración a las 18h en el CAP de urgencias de la Guineueta.

No al cierre de las urgencias de la Guineueta! No a los recortes!

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s