Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

OCUPACIÓ CAP GUINAUETA — Acció 23 de Gener

Deja un comentario

NOTA DE PREMSA: AcampadaBCN

Barcelona, 24 de gener de 2012 – Ahir les veïnes i veïns de Nou Barris, que es troben ocupant el CAP Guineuta des de fa ja 6 dies, van tallar de nou durant 15 minuts la Ronda de Dalt de Barcelona, ​​a l’altura de la plaça Karl Marx, per a protestar contra la privatització de la sanitat i pel tancament el 18 de gener del servei d’urgències del CAP. ”

Aquest centre, a més de al barri de la Guineueta, dóna servei a les veïnes i veïns de quatre dels barris Verdum, Can Peguera i Les Roquetes del districte de Nou Barris qui estan indignats pel tancament del servei d’urgències tant diürn com nocturn. I amb el fet que no se’ls comuniqués amb anterioritat a les usuàries i usuaris que ara han de desplaçar pels seus propis mitjans a un altre centre.

Segons afirma la Conselleria de Sanitat la mitjana de casos en aquesta franja horària era de dues urgències al dia, però els veïns en només tres dies, entre divendres i dilluns ja han aconseguit recollir més de 67 reclamacions de visita i demostrar que els dades que facilita la Conselleria no es corresponen amb la realitat.

Prova d’això és que després de tallar la Ronda i tornar al CAP, la concentració es va trobar amb un accident entre dues motocicletes amb ferits de diversa consideració que va fer que dues ambulàncies haguessin de desplaçar-se fins just davant del centre sanitari, ja tancat en aquest moment, per a traslladar-los. Amb aquestes, en el temps en que es troben tancats a l’ambulatori, són ja 4 les urgències greus que han hagut de ser traslladades a altres centres en ambulància.

També han realitzat un altre tipus d’accions com una recollida de signatures per a demanar la reobertura del servei que a data d’ahir ja havia estat secundada per 5345 veïnes i veïns. I a l’entrada lateral del CAP, en el que anomenen el mur de la vergonya es poden llegir frases com “l’1% ens vol ximples, malalts i dòcils però no ho aconseguiran”.

“Espero que algun dia el senyor Ruiz i el senyor Prat vagin al banc dels acusats” reivindica Trini, una veïna del barri, infermera (entrevista a partir del min. 26:26 http://bambuser.com/v/2309482). Com a treballadora d’un hospital públic (Vall d’Hebron) veu com “la sanitat pública ja està fent aigües a costa del sofriment real i gratuït de la població”, i de com veu anar deteriorant-se fins morir ancianes que no poden ser intervingudes perquè no hi ha quiròfans oberts, o com hi ha casos en què les pròpies proves diagnòstiques s’eternitzen en les llistes d’espera. Com a membre de la vocalia de salut en associacions veïnals, diu que “estem en un moment molt delicat perquè al que juga la Conselleria de Sanitat és a la desinformació”, ja que té la informació i encara que la exigeixen no la facilita perquè “no pot ser que els ciutadans no sapiguem què passarà amb la nostra sanitat pública que estem pagant”. Com a persona pensa en “el dret de totes les persones a rebre una sanitat digna i de caràcter universal, això que teníem fins fa poc, és el major tresor social que podríem pensar i l’estem perdent”.

Entre les seves reividindicacions exigeixen que es torni al pressupost que hi havia l’any 2010, que en hospitals com Vall d’Hebron -hospital públic de referència per a 420.000 usuaris- estiguin al 100% d’activitat, que s’obrin els quiròfans perquè puguin obrir les llistes d’espera amb més de 70.000 intervencions pendents, i que igualment s’obrin les llistes de proves diagnòstiques.

Tal com afirmen, en primer lloc protesten pel desmantellament de la sanitat pública i universal, i posen com a exemple que es destinin 50 milions d’euros públics a la propera clínica privada Carmelitana de Barcelona. Afirmen que seguiran ocupant el CAP i lluitant contra el desmantellament dels hospitals públics i per la reducció de les llistes d’espera per a intervencions i per a proves diagnòstiques. I en concret amb la intenció d’evitar la venda de l’edifici públic que passaria a mans de Mapfre, que segons alguns rumors es preveu per al mes d’abril.

Cada nit es reuneixen en assemblea per organitzar-se i decidir les pròximes accions que realitzaran. En la d’avui, entre altres temes, s’ha decidit la participació aquest dissabte 28 a la Trobada de Sanitat en la qual participaran grups, plataformes, col·lectius, professionals, usuàries i usuaris de la Sanitat Pública… També s’ha tractat el tema de la perillositat de l’acció de tallar una via com la Ronda de Dalt, “sacrificis heroics, cap, però col·laboració tota” sentència Agustí, ja que gairebé ha hagut un atropellament a l’inici de l’acció.

Les acampades i acampats al CAP, es desperten cada matí amb la solidaritat veïnal, la senyora Isabel ve tots els matins a portar el cafè de 8 a 10, per tornar a començar un nou dia de lluita en defensa del que és públic.

 

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s