Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Muerte sin asistencia médica en Breda, donde las Urgencias del CAP están cerradas por recortes

1 comentario

Fuente de la informacion: http://www.cafeambllet.com

El CAP estava tancat: noi de 40 anys mor a Breda sense asistència mèdica.

By On 22/04/2012 

Artur Mas va dir al Parlament que les protestes dels veïns de Breda eren ‘exagerades’

VÍDEO: Fa mesos els veïns van advertir al President -a peu de carretera- del perill de tancar el CAP

Durant 120 nits els veïns de Breda es van oposar al tancament nocturn del seu CAP. “Ens quedem descoberts i sense assistència durant la nit i això és un perill” denunciaven, fent referència al fet de què també es van tancar els CAPs de les poblacions de la zona. Fins a 7 CAPs de La Selva Interior van tancar a les nits, deixant una àrea de 40.000 persones sense assistència mèdica nocturna. Els 7 CAPs van ser substituïts per un ‘metge localitzable’ situat a Arbúcies. Un metge que, aquesta nit, no ha arriabat a temps.

Segons hem pogut saber fa pocs minuts, un noi d’uns 40 anys ha patit un infart aquesta matinada i, quan ha arribat el metge d’Arbúcies (amb l’ambutaxi?) ja no s’ha pogut  fer res per salvar la seva vida. Fons de l’empresa gestora del CAP  de Breda confirmaven fa uns minuts que a les 8 del matí -quan va obrir el dispositiu- l’home ja havia mort i només es va poder atendre la família.

La notícia ha sorprès als veïns de Breda relativament. “Ho vam dir a tothom, a l’alcalde, al delegat de Salut, el senyor Josep Trias,… fins i tot al President… les nostres vides corren perill… però ens deien ‘demagogs’… avui la nostra demagògia està a la vista” deia a les portes del CAP un grup de veïns que van participar al tancament d’un CAP que encara rep els visitants amb pancartes reivindicatives.

Els veïns d’aquesta comarca van ser molt actius a l’hora d’enfrontar-se al tancament dels 7 CAPs de la zona. Van tallar una carretera per on passava Artur Mas i el van obligar a baixar del seu cotxe per advertir-li que el que ha passat avui, podia passar (VÍDEO AQUÍ). També van encadenar-se (OPERACIÓ PEBROTS) a la seu gironina del Departament de Salut per demanar dades d’assistència que durant mesos van ser negades en diverses ocasions per part del cap de la regió sanitària, Josep Trias.

L’Assemblea de Breda ha convocat una reunió urgent per aquest vespre a les 20hs.

 

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Un pensamiento en “Muerte sin asistencia médica en Breda, donde las Urgencias del CAP están cerradas por recortes

  1. No soy abogada pero me pregunto si se podría considerar delito esta muerte; si a los reponsables de este desaguisado se les podría considerar criminales y, en ese caso, interponer la correspondiente denuncia.
    Quizás si dieran con sus huesos en la cárcel y se vieran apeados de sus cargo para siempre, muchos se lo pensarían dos veces antes de tomar decisiones que cuestan vidas humanas y que, parece, a ellos les importan un pito.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s