Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Sobre la dimissió de Prat

2 comentarios

Català. (Más abajo versión en Castellano)


Desprès de l’enorme pressió social i mediàtica que s’està exercint desde fa gairebé un any, sumada a diferents iniciatives jurídiques, Josep Maria Prat dimiteix com a president de l’ Institut Català de la Salut (ICS).

Durant tot aquest any, diferents col·lectius, organitzacions i associacions de tot tipus, hem estat denunciant les innumerables irregularitats d’aquest individu de la sanitat catalana dels últims 20 anys. Acumula, al seu trajecte, entre d’altres, presumptes indicis de malversació de fons públics, prevaricació, diferents incompatibilitats de càrrecs a la sanitat pública i privada i anomalies a la seva gestió com a president de l’ICS.

Mentre presidia l’ICS, amb la missió de fragmentar-ho i obrir-lo a capital privat, Prat també era conseller del Grup Sanitari USP Hospitales i  dirigia el Holding Innova de Reus, entre d’altres càrrecs a empreses sanitàries privades. Se li atribueixen, presumptament, factures injustificades, retribucions desproporcionades i diversos delictes de malversació i prevaricació.

Després de mesos de denúncia mediàtica i a les xarxes socials d’aquestes situacions, al gener d’aquest any, i habent estat denunciat per la CUP de Reus, davant l’Audiència Nacional, Josep Maria Prat dimitia dels seus càrrecs a Innova i USP Hospitales. Expressava, en un comunicat als seus treballadors de l’ICS, el seu desig de dedicar-se tan sols a l’Institut (tots i totes coneixiem ja el seu projecte de fraccionament).

Després d’això, ha continuat havent-hi una forta pressió ciutadana que ha desvetllat diversos escàndols de la sanitat catalana, molts dels quals, esquitxen directament al Sr. Prat. I, encara que la Fiscalia es negués, al seu moment, a iniciar investigacions sobre aquests escàndols, una proposta parlamentaria va obrir recentment una comissió investigadora dels succesos que diferents col·lectius estem denunciant desde fa ja molt temps.

Prat, acosat i pressionat, dimiteix com a president de l’ICS, el dijous passat, 28 de juny. I, malgrat que només sigui pel moment, els seus plans s’han vist truncats. Es posa, d’aquesta manera, un punt i final a la seva llarga carrera (probablement de delictes) a la sanitat catalana. Volem recordar-li al Sr. Prat, que la responsabilitat de la gestió no s’acaba amb la dimissió. Que potser ha dimitit provant d’evadir la comissió investigadora però, que si no es presenta, es posarà en evidència la seva possible implicació a la trama de corrupció sanitària.

I, sabem que ell només és el primer. Sabem que hi ha molta gent implicada a un entramat que gesten desde fa anys. Tal i com diu Albano Dante, director de la revista CafèAmbLlet “som davant un sistema creat per a que tot això fòs possible […] els casos de corrupció només son indicis d’una jugada preparada i alimentada durant 30 anys, on res és casual i que implica molta gent relacionada amb diners públics

Portem gairebé un any denunciant-ho: La corrupció (juntament amb la connivència d’algunes institucions polítiques i jurídiques) porta a l’impediment de l’exercici dels nostres drets. Sabem que encara queden, a l’entramat, més responsables polítics en suposades situacions d’incompatiblitats i  conflictes d’interessos que s’han d’investigar. Hi som. Diverses iniciatives legals catalanes han denunciat els escàndols de la gestió sanitària de la Generalitat de Catalunya : La PARS, la IPP, les moltes denúncies de la  revista CafèAmbLlet, la denúncia de les treballadores de l’Hospital de Sant Pau, la denúncia de la CUP, etc..; i seguirem denunciant socialment i nivell júridic.

Les/Els responsables d’aquesta estafa anomenada crisi i les/els responsables de totes les mesures que es prenen amparats en aquesta, hauràn de respondre davant els tribunals però també davant de totes nosaltres.

Castellano

 

Tras la enorme presión social y mediática que se viene ejerciendo desde hace ya casi un año, sumada a distintas iniciativas jurídicas, Josep Maria Prat ha dimitido como presidente del Institut Català de la Salut (ICS).

Durante todo este año, distintos colectivos, organizaciones y asociaciones de todo tipo, llevamos denunciando el sinfín de irregularidades de este individuo de la sanidad catalana de los últimos 20 años. Acumula en su trayecto, entre otros, presuntos indicios de malversación de fondos públicos, prevaricación, distintas incompatibilidades de cargos en la sanidad pública y privada y anomalías en su gestión como presidente del ICS.

Mientras presidía el ICS, con la misión de desmembrarlo y abrirlo a capital privado, Prat también era consejero del Grupo Sanitario USP Hospitales y dirigía el Holding Innova de Reus, entre otros cargos en empresas sanitarias privadas. Se le atribuyen, presuntamente, facturas injustificadas, retribuciones desproporcionadas y diversos delitos de malversación y prevaricación.

Después de unos meses de denuncia mediática y revuelo en las redes sociales de estas situaciones, en enero de este año, y habiendo sido denunciado por la CUP de Reus ante la Audiencia Nacional, Josep Maria Prat dimitía de sus cargos en Innova y USP Hospitales. Expresaba, en un comunicado a sus trabajadores del ICS, su deseo de dedicarse solamente al Institut (todxs conocíamos ya su proyecto de fraccionarlo).

Tras esto, siguió habiendo una persistente presión ciudadana que ha destapado varios escándalos de la sanidad catalana, muchos de los cuales, salpican directamente al Sr.Prat. Y, aunque la Fiscalía, se negara, en su momento, a iniciar investigaciones sobre estos escándalos, una propuesta parlamentaria abrió recientemente una comisión investigadora de los sucesos que distintos colectivos venimos denunciando desde hace ya mucho tiempo.

Prat, asediado y presionado, dimite como presidente del ICS, el pasado jueves 28 de junio. Y, aunque solo sea por el momento, sus planes se han visto truncados. Se pone así punto y final a su larga carrera (probablemente de delitos) en la sanidad catalana. Queremos recordarle al Sr. Prat, que la responsabilidad de la gestión no se extingue con la dimisión.  Que quizás ha dimitido intentando evadir la comisión de investigación parlamentaria, pero, que si no acude, quedará en evidencia su posible implicación en la trama de corrupción sanitaria.

Y, sabemos que él es sólo el primero. Sabemos que hay muchos implicados en una treta que se viene gestando desde hace años. En palabras de Albano Dante, director de la revista Cafè amb llet “estamos ante un sistema creado para que todo esto fuera posible […] los casos de corrupción son sólo indicios de una jugada preparada y alimentada durante 30 años, dónde nada es casual y que implica a mucha gente relacionada con dinero público

Llevamos casi un año denunciándolo: La corrupción (junto con la connivencia de algunas instituciones políticas y jurídicas) lleva al impedimento del ejercicio de nuestros derechos. Sabemos que aún hay, en la trama , más responsables políticos en presuntas situaciones de incompatibilidad y con presuntos conflictos de intereses que deben ser investigados. Estamos en ello. Diversas iniciativas legales catalanas han denunciado los escándalos de la gestión sanitaria de la Generalitat de Catalunya: La PARS, la IPP, las muchas denuncias de la revista Cafèambllet, la denuncia de las trabajadoras del Hospital de Sant Pau, la denunucia de la CUP; y lo seguiremos haciendo.

Lxs responsables de esta estafa llamada crisis y lxs responsables de todas las medidas que se están tomando amparándose en ella, tendrán que responder ante los tribunales y ANTE NOSOTRXS.

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

2 pensamientos en “Sobre la dimissió de Prat

  1. ¿Por que esta gentuza se tiene que ir SIEMPRE de rositas?

    • Porque la justicia en este país es un cachondeo como dijo alguien hace tiempo y sólo se aplica contra los que no tienen poder alguno…

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s