Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Treballadors de l’Hospital de Sant Pau es tanquen contra les retallades #tancadastpau

Deja un comentario

Desde les 8h d’aquest matí, les treballadores de l’Hospital de Sant Pau estàn “okupant” el vestíbul principal de la instal·lació. Pensen quedar-se de manera indefinida, si no s’atenen a les seves reivindicacions.

Imatge de eldiario.es – Els treballadors de l’hospital, en el moment de començar la tancada. / Edu Bayer

El detonant de la lluita ha estat la comunicació, per part del centre, de que no abonarà la paga de nadal, això, sumat a les noves retallades anunciades en la sanitat pública en els pressupostos de la Generalitat de 2013. El servei als usuaris empitjorarà si es redueixen els recursos. Es tracta d’un nou atac als drets socials i laborals.

“Amb les retallades, pretenen desmantellar la sanitat pública i mercantilitzar-la”, denuncien els protagonistes del tancament, en comunió amb les companyes que lluiten també a Madrid, per la sanitat pública, i la seva intenció és no marxar fins que el Govern no faci marxa enrere en les retallades, de manera que la protesta podria anar per llarg.

Durant mesos, l’Hospital de Sant Pau va romandre empaperat amb pancartes en protesta per les tisorades que el centre pateix des de 2010. Sales i quiròfans tancats; menys serveis en hemodinàmica i radioteràpia; retallades en material i farmàcia, així com en personal, que també va veure rebaixat el seu sou en un cinc per cent. L’Hospital de Sant Pau va dur a terme, a més, un expedient de regulació d’ocupació temporal (ERO) i va eliminar el fons social i d’ajuda dels treballadors.

Foto vía @Fisiofan

Foto vía @Fisiofan

Recordem que l’Hospital de Sant Pau també ha estat, recentment, el protagonista de diversos casos de malversació de fons i cobraments irregulars per part dels seus gestors (fundació privada).

Donem tot el suport a les companyes de Sant Pau i convidem a totes les usuàries i treballadores a que s’uneixin a la lluita.

Per seguir a twitter la tancada, seguiu: HT #tancadastpau i l’usuari @encierrosantpau

Foto vía @encierrosantpau

Fonts: Eldiario.esBTVNotícies.cat i ElDebat.cat

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s