Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Tancada a l’Hospital Clínic (i a més centres) per una sanitat pública sense gestions privades fraudulentes

4 comentarios

Publicado en http://www.acampadadebarcelona.org/es/acampadabcn/item/826-tancada-hospital-clinic

Català [castellano a continuación]

El Govern i els gestors de l’Hospital Clínic i Provincial de Barcelona volen canviar el règim jurídic de l’hospital i permetre l’entrada a la gestió privada.

A dia d’avui, la gestió de l’Hospital Clínic la du a terme una Junta de Patronat en la que hi participen majoritàriament la Generalitat i la Universitat de Barcelona. El model que volen implantar, seria semblant al model de gestió de l’Hospital de Sant Pau: crear una fundació privada que gestionaria el patrimoni i els serveis públics.

Volen aplicar el mateix model que ha portat a la gestió de l’Hospital de Sant Pau a ser objecte d’investigació judicial per presumptes irregularitats en contractes públics, pagament de sobresous a directius i indemnitzacions injustificades.

Hi ha, d’altra banda, diversos estudis científics que demostren l’augment de costos, mortalitat i infeccions en hospitals amb gestió privada.

A l’experiència ens remetem. La gestió privada dels béns públics ens surt més cara a canvi d’un pitjor servei.

Aquest hospital funciona amb els nostres diners i no pot seguir essent manipulat per aquells que pretenen fer-ne una mercaderia.

NO A LA PRIVATITZACIÓ DE L’HOSPITAL CLÍNIC

A partir d’avui dimecres 12, treballadores i persones que fem servir la sanitat pública ens tancarem al vestíbul de l’hospital en mostra de rebuig a la privatització dels serveis públics. Us convidem a totes a participar-hi.

Avui mateix dimecres día 12 començaran també tancades a més hospitals, continuant la lluita per la Sanitat Pública de l’Hospital de Sant Pau. A hores d’ara s’han confirmat tancades a l’Hospital de la Vall d’Hebron (Barcelona), l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, el Joan XXIII de Tarragona, el Comarcal de l’Alt Penedès, el Verge Cinta de Tortosa, el de Granollers i l’Hospital Municipal de Badalona.

+ info
Blog del Grup de Defensa de la Sanitat Pública: https://defensasanitatpublica.wordpress.com
Facebook del Grup de Defensa de la Sanitat Pública: www.facebook.com/GT.Defensa.Sanitat.Publica.15mBCN
A Twitter:
@AcampadBCNSalut – http://twitter.com/AcampadBCNSalut
Tancada a l’Hospital Clínic: @TancadaClinic – https://twitter.com/TancadaClinic
Tancada a l’Hosp. Sant Pau: @encierrosantpau – https://twitter.com/encierrosantpau i el HT #encierrosantpau
Tancada a l’Hosp. Parc Taulí: @Acampadatauli – https://twitter.com/Acampadatauli

 

[Castellano]

Encierro en el Hospital Clínic por una sanidad pública sin gestiones privadas fraudulentas

El Gobierno y los gestores del Hospital Clínico y Provincial de Barcelona quieren cambiar el régimen jurídico del hospital y permitir la entrada a la gestión privada.

A día de hoy, la gestión del Hospital Clínico se lleva a cabo por una Junta de Patronato en la que participan mayoritariamente la Generalitat y la Universitat de Barcelona. El modelo que quieren implantar, sería similar al modelo de gestión del Hospital de Sant Pau: crear una fundación privada que gestionaría el patrimonio y los servicios públicos.

Quieren aplicar el mismo modelo que ha llevado a la gestión del Hospital de Sant Pau a ser objeto de investigación judicial por presuntas irregularidades en contratos públicos, pago de sobresueldos a directivos e indemnizaciones injustificadas.

Hay, por otro lado, diversos estudios científicos que demuestran el aumento de costes, mortalidad e infecciones en los hospitales con gestión privada.

A la experiencia nos remitimos. La gestión privada de los bienes públicos nos sale más cara a cambio de un peor servicio.

Este hospital funciona con nuestro dinero y no puede seguir siendo manipulado por aquellos que pretenden hacer, de él, una mercancía.

NO A LA PRIVATIZACIÓN DEL HOSPITAL CLÍNICO

A partir de hoy miércoles 12, trabajadoras y personas que usamos la sanidad pública nos encerraremos en el vestíbulo del hospital en muestra del rechazo a la privatización de los servicios públicos. Os invitamos a todas a participar.

Hoy mismo miércoles día 12 comenzarán encierros en más hospitales, continuando la lucha por la Sanidad Pública del Hospital de Sant Pau. En estos momentos se han confirmado encierros en los Hospitales Parc Taulí de Sabadell, Clínic, Vall d’Hebron, Joan XXIII de Tarragona, Comarcal de l’Alt Penedès, Verge Cinta de Tortosa, de Granollers y Municipal de Badalona.

 

+ info
Blog del Grup de Defensa de la Sanitat Pública: https://defensasanitatpublica.wordpress.com
Facebook del Grup de Defensa de la Sanitat Pública: www.facebook.com/GT.Defensa.Sanitat.Publica.15mBCN
A Twitter:
@AcampadBCNSalut – http://twitter.com/AcampadBCNSalut
Encierro en el Hospital Clínic: @TancadaClinic – https://twitter.com/TancadaClinic
Encierro en el Hosp. Sant Pau: @encierrosantpau – https://twitter.com/encierrosantpau i el HT #encierrosantpau
Encierro en elHosp. Parc Taulí: @Acampadatauli – https://twitter.com/Acampadatauli

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

4 pensamientos en “Tancada a l’Hospital Clínic (i a més centres) per una sanitat pública sense gestions privades fraudulentes

  1. Pingback: ¡LAS ENFERMAS DEL SFC SABEMOS LO QUÉ ES VIVIR SIN ATENCIÓN SANITARIA! | Liga SFC

  2. En octubre de 2012 fue mi última visita en el Clinic, soy del maresme y no sé a dónde tengo que acudir con SFC. Si alguién me puede ayudar o hay alguien del Maresme

  3. Pingback: Dijous 10 d’octubre, defensem el Clínic, defensem la sanitat pública! | Dempeus per la salut pública

  4. Pingback: Dijous 10 d’octubre, defensem el Clínic, defensem la sanitat pública! | Boletín Informativo de la Sanidad Pública

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s