Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

#Escrache al Conseller #BoiRuín, video de @sicomtelevision i article a @eldiarioes

Deja un comentario

Font: Article a eldiario.es

El Primer de Maig comença a Barcelona amb un escrache al conseller de Salut Boi Ruiz

Un grup d’usuaris i treballadors de la sanitat pública catalana porta la seva protesta fins a les portes de casa del conseller

Els que més han matinat aquest Primer de Maig a Barcelona no han estat els sindicats, sinó un col·lectiu d’usuaris i pacients de la sanitat pública catalana que ha decidit traslladar les seves reivindicacions fins a la mateixa casa del conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz. A semblança dels escraches convocats per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els concentrats aquest matí en defensa de la sanitat pública han folrat el portal de la casa de Ruiz amb enganxines -“retallar en sanitat, mata”, resaven-, i després han corejat proclames contra les retallades, la privatització i la corrupció en el sector.

La protesta ha durat poc menys d’una hora. En total, eren una cinquantena de persones les que han realitzat l’escrache. Segons ells, Ruiz és el màxim responsable del que qualifiquen de “desmantellament” de la sanitat pública catalana. En els dos últims cursos, el departament de Salut ha reduït el seu pressupost en un 11%, fet que ha suposat tancaments de plantes i quiròfans i un augment de les llistes d’espera. Per a aquest curs, el conseller ja va avançar que hi haurà més ajustos, encara que no en va detallar el volum ni la seva aplicació.

“Boi Ruiz: culpable. La sanitat no és un negoci”, ha estat el lema de la pancarta que presidia la protesta. No en va una de les preocupacions del col·lectiu que es manifestava és la deriva privatitzadora, segons consideren, iniciada pel conseller, amb la seva temptativa de lliurar per primera vegada a una empresa la gestió d’un CAP o dels serveis d’alguns d’hospitals.

L’altra gran preocupació del sector sanitari català, més enllà de les estretors provocades per les retallades, són els indicis de corrupció apareguts a l’entorn d’algunes corporacions sanitàries, alguns dels quals ja estan sota instrucció judicial. En el pla polític, aquesta setmana la comissió d’investigació relacionada amb aquests escáncalos de la sanitat ha vetat, amb els vots de CiU i PSC, diversos compareixents, entre els quals estaven els periodistes de la revista ‘Cafè amb Llet’.

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s