Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Barcelona: Tornem a la Plaça!

Deja un comentario

12m15m a Barcelona: tornem a la Plaça!

12m15mBCN 2013El 15M del 2013 no és només un aniversari, és també un moment de lluita intensa per tot el que està succeïnt. Fa dos anys, el 15 de maig del 2011, la gent va aixecar-se i va prendre les places per lluitar contra un sistema polític i econòmic que ens està abocant al desastre.Les reivindicacions d’aquells dies son les mateixes que ara, amb la desgràcia que la situació econòmica i social ha empitjorat.

Del 10 al 12M, gran part dels col·lectius que van sorgir de Plaça Catalunya, i que treballen de forma descentralitzada, tornaran per tres dies a re-ocupar-la per sortir-ne el 12M a les 18h amb la manifestació unitària ”Aturem el genocidi financer, juntes podem!”

A continuació el programa complert i molta més informació relacionada.

A la web 12m15m.acampadadebarcelona.org trobareu totes les actes de les assemblees preparatòries que han fet possible aquest 12m15m.

CONTEXT del 12m15mBCN 2013:

El 15M del 2013 no és només un aniversari, és també un moment de lluita intensa, amb accions en diferents llocs des de divendres 10 de maig, després d’escalfar motors amb les accions descentralitzades en les sucursals bancàries que proposa la campanya Toque a Bankia demà dijous.

Fa dos anys, el 15 de maig del 2011, la gent va aixecar-se i va prendre les places per lluitar contra un sistema polític i econòmic que ens està abocant al desastre, contra unes mesures d’austeritat pressupostària inhumanes i injustes que ignoren la precarització de la majoria de la població i que ens han portat a una situació d’emergència social. Tot i això, la nostra classe política i els poders financer no volen entendre el missatge, no escolten cap proposta i continuen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna i obtenir beneficis propis.

El 12 de maig sortim de nou al carrer en una manifestació reivindicativa i pacífica perquè estem fartes de les seves mentides, manipulacions i corrupteles, perquè no volem continuar sent mercaderia en mans de polítics i banquers i per això hem iniciat un procés de canvi social i de construcció d’alternatives al seu model per esdevenir un poder constituent que ens porti a un nou paradigma on imperin la justícia social i ambiental.

Amb aquesta finalitat, tornem a posar sobre la taula els 6 punts que es van proposar l’any passat de mesures de mínims per al canvi, perquè encara ens trobem en el mateix punt i les nostres reivindicacions segueixen vigents.

Els 6 eixos sobre els que giren les reivindicacions 15M en aquest 12m15m (de forma sintetitzada) son:

  1. Ni un euro més rescatar els bancs.
  2. Educació, sanitat i serveis socials públics i de qualitat.
  3. Repartiment just del treball i la riquesa. No a la precarització laboral.
  4. Dret garantit a un habitatge digne.
  5. Renda bàsica universal.
  6. Drets i llibertats ciutadanes. Dret al propi cos. No a la repressió.

Trobareu una explicació més detallada dels punts al comunicat de premsa (enviat als mitjans) que tanca aquesta publicació.

A continuació el programa 12m15m pels dies 10, 11 i 12 de maig i el comunicat enviat als mitjans de comunicació.

Programa 12m15m a Barcelona

Divendres #10M

/ A Plaça Catalunya

A les 18h, roda de premsa de presentació 12m15m

A les 19h, re-ocupació de la plaça Catalunya
– Amb la instalació de taules informatives i de difusió de col·lectius (Espai Coordinadora d’Assemblees de Barris de Barcelona15M Nou Barris amb 500×20Plataforma Aigua és VidaPlataforma EstafaBancaAssemblees Ciutadanes ConstituentsPlataforma ILP Renda Garantida Ciutadana…).

També durant la tarda-nit, accions ‘Empastifa la Banca’ de forma descentralitzada amb l’objectiu de mostrar que la banca mata, tot ‘decorant’ de forma imaginativa oficines i caixers bancaris.
– Convocatòries: a les 18h30, l’Associació 500×20 y 15M Nou Barris convoquen a la marquesina de Via Júlia; de 19 a 22h a qualsevol oficina de Barcelona i a les 23h sortida des de Plaça Catalunya per iniciar la gran empastifada.

Dissabte #11M

/ A Plaça Catalunya

Una Assemblea General (a les 20h) tancarà una jornada basada en la difusió d’informació de diferents col·lectius:

– Taules informatives i de difusió de col·lectius: Espai Coordinadora d’Assemblees de Barris de Barcelona,15M Nou Barris amb 500×20Plataforma Aigua és VidaPlataforma EstafaBancaAssemblees Ciutadanes ConstituentsPlataforma ILP Renda Garantida Ciutadana

– Xerrades:

/ Espai Silvia Aros

MATÍ
12:00 La situació de la Sanitat Pública
12:00 Presentació de la campanya “Aturem l’aparheid, el negoci i el genocidi sanitari” (Carmeta, Grup de Treball de Sanitat d’Assemblees de Barri)
12:30 La privatització de la sanitat catalana (DEMPEUS per la Salut Pública)
13:00 La corrupció a la sanitat (Marta Sibina i Albano Dante de la revista ‘cafèambllet’)
13:30 Accions contra l’apartheid sanitari a Catalunya? (Plataforma per una Atenció Sanitaria Universal)
14:00 Propostes de treball

TARDA
17:00 Evolució de la banca espanyola en el segle XX (Quim Linares)
18:30 Les lluites de Nou Barris

/ Espai Consol

MATÍ
12:00 Què és una auditoria “ciutadana”?

TARDA
16:30 Taller: Vine a definir el deute il·legítim (Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute)
19:00 Taula-debat: Cap a una Renda Bàsica Universal (Grup de treball Renda Bàsica amb Xarxa de Renda BàsicaFundación de los comunesPlataforma ILP Renda Garantida Ciutadana)

/ Espai Domènec

MATÍ
12:00 L’aigua no està en venda (Quim Pérez, membre de la Plataforma Aigua és Vida i d’Ecologistes en Acció)

TARDA
17:00 “De la lluita de moviments a la de posicions. Balanç i perspectives dos anys després” (Manuel Delgado Ruiz, antropòleg)
18:30 Llei de la Dependència, un nou frau? (Comando Motorizado)

A les 20h, Assemblea General.

12M Manifestació "Aturem el genocidi financer, juntes podem!'

Diumenge #12M

/ A Plaça Catalunya

A les 11h Assemblea de Constituents, amb la participació de Jaume Asens, Gerardo Pisarello, Ada Colau, Marco Aparicio i Víctor Ríos entre d’altres. Més informació a poder-constituent.org/.

A les 16h30, Obra de teatre: ‘Les tres porquetes desnonades’, a càrrec de ‘Teatre sobre la marcha’.

A les 18h, MANIFESTACIÓ sota el lema “Aturem el genocidi financer, juntes podem!”

El recorregut serà Plaça Catalunya – Pl. Universitat – Gran Via – Pl. Tetuan – Arc de Triomf.

En el transcurs de la manifestació:

– El grup Che Sudaka animarà amb música

– Els Reflectantes presentaran la campanya El15Mcierratucuenta convidant a passar a la banca ètica a partir del 15 de Maig (video campanya a http://ow.ly/kI4hE). Més informació a bancabruta.weebly.com.

/ Fora de Plaça Catalunya

Trobada d’Assemblees al Parc del Clot
– Convocatòria de les Assemblees de La Verneda-Sant Martí, Clot, El Masnou, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià del Besòs i de la Coordinadora Maresme 15M.
– A partir de les 11h al Parc del Clot, xerrades i debats sobre diferents temes (Sanitat, Educació, vivenda…) seguit d’un dinar popular a les 14h30 i començaran a escalfar motors a les15h30.
– A les 17h seran a Plaça de les Glòries per unir-se a Columna Nord en direcció a Plaça Catalunya.
– Cartell convocatòria a  http://imgur.com/KtABGbF

Columnes per arribar a la manifestació
S’han organitzat 4 columnes que confluiran a Plaça Catalunya a les 18h per incorporar-se a la manifestació unitària.

/ ColumnaNord
– A les 16h sortida de la Columna Nord de Pl. Llucmajor amb 15M Nou Barris.
– A les 16h15 a l’Estació RENFE de Fabra i Puig, s’incorporaran a la Columna Nord les Assemblees de les Coordinadores 15M del Vallès.
– A les 17h s’incorporaran a la Columna Nord a Plaça Glòries les Assemblees de La Verneda-Sant Martí,ClotEl MasnouBadalonaSanta Coloma de GramenetSant Adrià del Besòs i de la Coordinadora Maresme 15M.

/ ColumnaSud
– A les 17h sortirà la Columna Sud de Plaça Espanya les Assemblees de SantsLa Marina-Zona Franca,Cornellà i L’Hospitalet.

/ ColumnaGràciaSarrià
– A les 17h sortiran dels Jardinets de Gràcia (Av. Diagonal/Ps. Gràcia), les Assemblees de Gràcia iSarrià conjuntament amb altres col·lectius afins i en lluita graciencs.

/ ColumnaPAH
– A les 17h sortirà la PAH d’Arc de Triomf.

Trobaràs totes les columnes al MAPA http://12m15m.acampadadebarcelona.org/columnes-i-punts-de-trobada

A partir de la nit del 12 de maig, Plaça Catalunya deixa de ser el centre ’12m15m’ i les accions es descentralitzen. Pel 2n aniversari de l’esclat del #15M cada barri, poble, vila, comissió o grup de treball generarà els seus propis esdeveniments i convocatòries.

Reproduïm a continuació el comunicat que s’ha enviat als mitjans de comunicació:

El 15 M del 2013 no és només un aniversari, és també un moment de lluita intensa, amb accions en diferents llocs des de divendres 10 de maig, després d’escalfar motors amb les accions descentralitzades en les sucursals bancàries que proposa la campanya Toque a Bankia demà dijous.

Fa dos anys, el 15 de maig del 2011, la gent va aixecar-se i va prendre les places per lluitar contra un sistema polític i econòmic que ens està abocant al desastre, contra unes mesures d’austeritat pressupostària inhumanes i injustes que ignoren la precarització de la majoria de la població i que ens han portat a una situació d’emergència social. Tot i això, la nostra classe política i els poders financer no volen entendre el missatge, no escolten cap proposta i continuen aprofitant la crisi per espoliar la riquesa comuna i obtenir beneficis propis.

El 12 de maig sortim de nou al carrer en una manifestació reivindicativa i pacífica perquè estem fartes de les seves mentides, manipulacions i corrupteles, perquè no volem continuar sent mercaderia en mans de polítics i banquers i per això hem iniciat un procés de canvi social i de construcció d’alternatives al seu model per esdevenir un poder constituent que ens porti a un nou paradigma on imperin la justícia social i ambiental.

Amb aquesta finalitat, tornem a posar sobre la taula els 6 punts que es van proposar l’any passat de mesures de mínims per al canvi, perquè encara ens trobem en el mateix punt i les nostres reivindicacions segueixen vigents:

1. Ni un euro més per rescatar els bancs. Auditem el deute des de la ciutadania per crear una economia més propera a les persones i assenyalem els veritables culpables de la crisi. No devem, no paguem! En lloc de rescatar entitats financeres, construïm i donem suport a una banca veritablement ètica, que respongui a criteris socials i no pas a la recerca de benefici.

2. Educació, sanitat i serveis de finançament i gestió públiques, universals i de qualitat. No a les retallades de la despesa pública, no a la privatització dels serveis públics, no a la privatització de l’aigua i a l’explotació insostenible dels recursos naturals. Cap repagament.

3. Repartiment just del treball i distribució de la riquesa per construir un altre model productiu sostenible sense pobresa ni precarització, un model basat en el bé comú. No a la jubilació als 67 anys i retirada immediata de les darreres reformes laborals. Reconeixement del treball invisible i no remunerat (treball reproductiu, domèstic, de cures, dependents…).

4. Dret garantit per a accedir a l’habitatge digne, derogació d’una legislació hipotecària abusiva. Paralització dels desnonaments. Dació en pagament retroactiva. Conversió de l’estoc immobiliari de les entitats financeres en parc públic d’habitatges de lloguer social, per un import no superior al 30% dels ingressos mensuals. Mesures contra els abusos de l’especulació immobiliària: promoció de cooperatives d’habitatge i expropiació d’habitatges buits.

5. Renda Bàsica universal per a totes les persones. Vida digna i dret a l’existència. Reforma fiscal que permeti distribuir de forma justa la riquesa. Lluita efectiva contra l’evasió i els paradisos fiscals. Les nostres vides no són mercaderia!

6. Democràcia, transparència, devolució del poder polític als ciutadans mitjançant un procés constituent. Defensa dels drets humans i llibertats ciutadanes: dret de reunió, manifestació, vaga, associació… Igualtat i dret al propi cos. Dret a l’alimentació i sobirania alimentària.

Però cap d’aquests objectius no és possible aconseguir-los sense trencar amb el sistema, amb el marc institucional actual. Només aixecant el poder popular, des de baix i pels de baix, serà possible establir un nou marc de relacions entre totes. I per això diem: No ens representen, fem-los fora!

Per altra banda, tot i que hi ha qui diu que les mobilitzacions socials i la desobediència no obtenen resultats, en aquests dos anys hem assolit moltes fites -impensables fins no fa gaire- i, a poc a poc, estem generant alternatives al capitalisme salvatge i la lògica neoliberal. Perquè amb les mobilitzacions socials i la desobediència sí s’obtenen resultats.

Entre els ‘èxits’ més recents dels moviments socials arran de l’explosió del 15M n’hi ha tant de relacionats amb l’habitatge, com amb la sanitat, l’ensenyament o la crisi del deute. I també canvis socials importants com ara la decisió dels bombers de diverses regions de negar-se a participar en els desnonaments, o que més d’un centenar de metges dels hospitals de Madrid hagin dimitit en massa en protesta per les privatitzacions sanitàries orquestrades per Ignacio González. A Catalunya cal destacar la tasca de les plataformes Rereguarda en moviment, Stop bales de goma i Ojo con tu ojo, que juntament amb milers de persones en les xarxes socials, han aconseguit sensibilitzar la població en la necessitat de prohibició de les bales de goma i la deslitimització social del cos de mossos d’esquadra que ha causat la caiguda del conseller d’Interior Felip Puig. La repressió policial de les protestes és una eina de dos talls i a data d’avui un de cada tres antiavalots vol deixar de ser-ho. En sanitat la tasca d’investigació i denuncia d’alguns periodistes i mitjans compromesos com ara Cafè amb llet han aconseguit la dimissió del president de l’ICS, Josep Prat, o la imputació per l’Audiència Nacional de Xavier Crespo per nombroses irregularitats paleses en l’informe de l’auditoria de comptes.

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s