Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Ambulàncies @en_lluita #ConflicteAmbulàncies

1 comentario

Un nou cop a la sanitat  catalana.

Donem tot el nostre suport a la lluita dels treballadors d’ambulàncies, la seva lluita es la nostra, es la de totes. En defensa d’una sanitat pública de qualitat. En contra de les retallades socials i laborals que patim. Perquè les conseqüències de les seves polítiques les patim totes: treballadores i usuàries.

Aquesta vegada, es el sector del transport sanitari bàsic i secundari a Catalunya, que torna a patir retallades. Aquest sector ja va patir importants retallades durant els anys 2011 i 2012, aquí el mapa de les ambulàncies bàsiques que llavors es van reduïr.

Treballadors acampats a la seu d’Ambulàncies Domingo. Font: @eldiarioes

Ara pateixen els professionals del sector, als quals se’ls hi va retallar (ja desde el mes de Juliol i sense previ avís) un 9,2% de la seva nòmina.  La patronal d’ambulàncies, ACEA (Associació Catalana d’Empresaris d’Ambulàncies), va prendre aquesta mesura unilateralment i amb caràcter retroactiu a conseqüència de la rebaixa que el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha aplicat a les tarifes per les empreses concessionàries: un 4,6%. Ells pateixen una retallada del CatSalut però apliquen una altra, molt més alta als seus treballadors, tot i tenint beneficis, segons argumenten els propis treballadors. A més, aquesta retallada salarial s’hi suma a la retallada del 2,5% que ja van patir els treballadors a l’any 2012. Els professionals també denuncien altres condicions laborals penoses que pateixen: treballen 12 hores al dia, de les quals només en cobren 10,5 i no cobren els festius.

Recordem que gran part sector de transport bàsic i secundari a Catalunya està en mans privades. Es un sector on també es donen els famosos fenòmens de portes giratòries: fa pocs mesos ens assabentavem que el Sr. Xavier Pomés, ex-conseller de Salut, president del Patronat de l’Hospital Clínic, fins fa poc President del Patronat de l’Hospital de Sant Pau, i vinculat a l’Ordre Religiosa de l’Hospital Sant Joan de Deu, es també assesor a diverses empreses privades sanitàries, entre les quals hi han empreses de Transport Sanitari Bàsic i Secundari.

Es la clatellada final a una sèrie de retallades al sector que han fet minvar la situació laboral dels treballadors, però també la qualitat assistencial i la seguretat dels pacients.

Per tot això, els treballadors de les diferents empreses d’ambulàncies, auto-organitzats, han convocat acampades de protesta davant les seves seus. A Barcelona, els primers en acampar davant la seva seu, van ser els companys d’Ambulàncies Domingo i ràpidament s’hi van sumar Ambulàncies Condal (amb seu a l’Hospitalet i Viladecans). A altres punts del territori, també hi han hagut diverses protestes a les seus de les empreses d’ambulàncies: Sabadell, Hospital del Vendrell, Reus…

2013-08-09 19.33.41I la repressió policial també s’ha deixat veure. Els companys d’Ambulàncies Domingo es van veure obligats, dimecres passat, a retirar les tendes de campanya sota l’amenaça de la Guàrdia Urbana – “El otro día sacamos a 300 negros de ahí, que son más y peores que vosotros” – els hi van dir, en al·lusió als #som300 de les naus de Poblenou. Ara romanen sota un tendal.

2013-08-09 18.45.37Els sindicats majoritaris del sector (CCOO, UGT i USOC), per la seva part, anuncien vaga pels dies 9,10,11 i 12 de Setembre si la mediació prevista al TLC (Tribunal Laboral de Catalunya) pel día 6 de Setembre no dóna resultats.

Davant tot aquest clima de tensió també hi han hagut actes de crema d’ambulàncies. Tant els treballadors acampats, com els sindicats, es desmarquen d’aquests actes, però remarquen la situació molt precària que pateix el sector.2013-08-09 20.20.41

PER SEGUIR TOTES LES ACCIONS DE PROTESTA I LES ACAMPADES:

NOTICÍES RELACIONADES

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Un pensamiento en “Ambulàncies @en_lluita #ConflicteAmbulàncies

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s