Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Ocupació de la Conselleria de Salut – 24-05-2014

Deja un comentario

Divendres 23 de Maig veïnes i usuàries de la sanitat pública van ocupar la Seu de la Conselleria de Salut a Barcelona per reclamar l’aturada inmediata de les retallades i les privatitzacions del sistema públic. Per reclamar que VOLEM UNA SANITAT 100X100 PÚBLICA. 

En roda de premsa la FAVB, la CONFAVC i altres organitzacions en defensa de la sanitat pública recordaven que això només es el començament d’una llarga campanya. Que diem prou als interessos privats (i corruptes) dels que dirigeixen la nostra sanitat, que diem prou a la degradació del sistema públic, que diem prou a les derivacions a les privades i que exigim una sanitat 100×100 pública en gestió, provisió i finançament, que sigui transparent i participativa.

El Sistema Sanitari Públic a Catalunya enfilat cap al col·lapse (FONT: Plataforma pel Dret A la Salut)
23 de Maig 2014

Els responsables de Salut estan planejant tancar més llits d’hospitals, més quiròfans i més Centres d’Atenció Primària (CAP) i durant més temps que en anys precedents, amb l’excusa de que a l’estiu baixa la demanda sanitària
Diuen que ho fan per estalviar-se cèntims en el Sistema Públic, però com que les necessitats en salut continuen, passen més recursos públics als centres privats que fan negoci amb la salut. Aquest any 2014 el Servei Català de la Salut té el mateix pressupost que el 2013, menys el dèficit generat que arrossega del 2013. Però a més, es parla de més i noves retallades d’uns 120 milions menys per aquest final d’any.
Aquesta situació es suma a la retallada sostinguda i repetitiva de pressupostos del Departament de Salut des del 2010. Recordem que al 2011 salut tenia un pressupost de 9.874 milions d’euros i al 2013 en té 8.289 milions, és ha dir una retallada de 1.585 milions que representa un 16% de retallada en tres anys.
Hem de saber que mentre als hospitals públics propis de l’ICS i als concertats sense afany de lucre se’ls hi ha retallat en aquests tres anys entre un 10% i un 15% els pressupostos, als hospitals concertats privats amb afany de lucre com els tres de IDC/CAPIO (General de Catalunya, Sagrat Cor i Clínica de Sabadell) se’ls hi ha augmentat el concert de 71,1 milions a 127 milions, és ha dir un augment del 78,6%.
Les llistes d’espera, en conseqüència, també s’agreujaran aquest estiu, comportant més patiment, dolor, incapacitat i agreujament de les patologies. A la vegada que seguirà la derivació de pacients cap als centres privats amb afany de negoci paga’n els pressupostos públics.
És per tot això que la ciutadania titular del Sistema públic estem cada cop més indignats i preocupats per la seva degradació, pel futur del mateix i les repercussions sobre la nostra salut. Volem aquí denunciar aquesta situació que ja ha sobrepassat tots els límits. La FAVB, la CONFAVC i altres entitats que defensem el sistema públic de salut fem arribar una carta al Conseller de Salut, exigint:
Que la sanitat sigui 100×100 pública, universal, de qualitat i gestionada públicament de forma transparent i amb participació de les persones que la utilitzen i en són propietàries.

Que funcioni al 100×100 de la seva capacitat. És a dir sense llits, quiròfans, consultes i serveis tancats.

Que els diners públics es destinin al 100×100 a finançar centres públics i no a centres privats que fan negoci amb la nostra salut.

Que durant l’estiu els centres i serveis sanitaris funcionin al 100×100.

Que les llistes d’espera generades per les retallades no siguin l’excusa per derivar intervencions i proves a la privada.

No volem que continuï l’espoli planificat que s’està produint a la sanitat pública, especialment des de que vostè és conseller de salut. Li demanem la dimissió, per la defensa que està fent dels interessos privats en lloc de fer-ho per l’ interès general de la població.

 

 

Anuncios

Autor: 15mbcnSalut

about me

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s