Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Cuéntanos tu historia

Hola a todxs!!! Este nuevo espacio del Grup de Defensa está destinado a que todos vosotrxs podais contarnos vuestra experiencia con la Sanidad Pública… Trabajadorxs, usuarixs de la Sanidad Pública, ciudadanxs… Expresad vuestra voz! Contadnos vuestra historia!! Esperamos vuestras cartas!!

Testimonis d’usuaris i treballadors

Cròniques d’Accions

Penja el teu suro!!!

9 pensamientos en “Cuéntanos tu historia

  1. Pingback: Tu vida después de los recortes « Iniciativa Debate Público

  2. Pingback: Tu vida después de los recortes « SECRETARÍA MUJER PCE-EPK (Navarra)

  3. Pues movilizaciones ya y en serio…No podemos esperar nada ni de políticos ni de sindicatos….

  4. En la provincia de Lleida han recortado el servicio de ambulancias. Concretamente localidades como Lleida, la Granadella, Almenar, Alcarrás, Bellpuig, Agramunt i Balaguer, han visto como su servicio de urgéncias ha pasado de estar disponible las 24 horas del dia a tan solo 10 horas diarias. Es el caso, por ejemplo de la Granadella, que estando a una distancia de más de 40 minutos de la ambulancia más próxima, su servicio se ha reducido a 17 horas. Agramunt tampoco se salva, ya que durante el dia dependerá del servicio de Tárrega (20Km. más o menos) o Balaguer ( arpox. 20-25 km.) o incluso Guissona, también a unos cuantos km. Eso si, a partir de las 22H. ya se pueden poner enfermos, puesto que dispondran de un vehiculo en menos de 5 min., al estar este en la localidad. Así pués, otras localidades como Alcarrás, etc… deberán aprender a esperar, ya que en caso de urgéncia dependerán de un vehiculo de otra localidad ( el más proximo en este caso es Lleida) que NO ESTÉ EN UN SERVICIO.

  5. Aquí us deixo la carta que han publicat al periodico avui, de la queixa de la meva mare:
    La precarietat sanitària esgota la paciènciaDilluns, 26 de setembre del 2011 Maria Àngels Manchón Alejandro – (Barcelona) Vots: +13 -1 Comentaris (3) Tinc 65 anys, i com a pacient de risc que sóc, ja que necessito diàlisi des de fa molt de temps i m’acaben de fer el segon trasplantament de ronyó a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, em sembla inadmissible que es retalli en sanitat. El senyor Mas va al·legar en una compareixença que el Govern aplicava un principi bàsic d’economia familiar. Increïble. ¿Es poden suprimir serveis sanitaris? El 29 de juliol em van ingressar corrents, i aquell mateix dia es tancava la planta de nefrologia. Precisament aquell dia. Era una planta vital per a tot pacient que, com jo, té la mala fortuna de necessitar un ronyó per poder viure amb un mínim de qualitat i dignitat. Van repartir els malalts amb problemes de ronyó per totes les plantes de l’hospital. Les pobres infermeres de la planta de pulmonar, que és on sóc, ens han d’atendre tot i no dominar l’especialitat. Les infermeres, per culpa de les retallades, doblen torns i acaben esgotades, físicament i psicològicament. Al llit de la meva companya d’habitació se li va trencar el mecanisme i va haver d’adoptar una postura incòmoda fins que van venir uns operaris que hi van fer un arranjament, ja que no disposaven de més llits. Les conseqüències per a la salut són nefastes. Hi ha unes escasses capacitats assistencials que estan molt lluny de les que hi havia només fa tres anys, quan teníem un dels millors sistemes sanitaris públics del món. Però ara patim aquesta comèdia de la crisi i ens han fet recaure sobre l’esquena la inoperància dels últims governs de la Generalitat i del Govern central. Dins dels drets constitucionals, la sanitat és un dret bàsic, igual que la vivenda, però els que governen ja no respecten ni els drets bàsics d’una població que ja ha perdut tota la confiança en qualsevol partit polític. ¿Volen posar a prova la nostra paciència? Això ho poden fer amb un nen, però si el joc el volen fer amb tota la societat, és com jugar amb foc. A mi ja no em queden més gotes de paciència.

  6. Tengo una pequeña historia que acaba de pasar… (quizá es a pequeña escala, pero igualmente indignante).

    Un sobrino (de año y medio) está ingresado en el Hospital Joan XXIII de Tarragona por deshidratación. Va a comenzar hidratación vía oral (con sueros) y para preparar la solución han pedido que el agua la traiga mi propia hermana…

    Si ya no disponemos ni de recursos para preparar los tratamientos adecuadamente…dónde vamos a ir a parar!!

  7. A mi madre con 79 años, después de operación de corazón de cambio de válvula, ,estuvo 1 día en la Uci y 4 en la sala para despertarse despúes´de la operación, sin lavabo, sin acompañamiento de familiares, sin atención higiénica, ya que esta sala carecía de todo esto.El último día pasó a planta.En los informes médicos se hace constar que por falta de camas, ya que había plantas cerradas.¿se puede denunciar ?

  8. Pingback: Tu vida después de los recortes « Blog de Carmen Formoso Lapido

Deja un comentario