Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Comunicació en resposta a l’ICS

La setmana passada el Director Gerent de l’ICS va enviar una COMUNICACIÓ  als seus treballadors especificant un nou paquet de mesures per assolir la retallada pressupostària proposada pel Govern de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta comunicació ha tingut diverses respostes per part dels treballadors de l’ICS

Nostaltres, desde el Grup de Defensa de la Sanitat Pública hem volgut expressar la nostra indignació amb aquestes propostes que amaguen el desmantellament de la Sanitat Pública amb una privatització encoberta i que no es poden considerar d’una altra manera que un intent descarat de xantatge als treballadors de l’ICS.

___________________________________________________________________________________________

L’Institut Català de la Salut ha plantejat als seus treballadors una rebaixa salarial temporal, que està sent negociada amb els representants sindicals.

Aquesta pretensió demostra un cop més, les conseqüències de la falta de voluntat política d’un govern que prefereix reduir impostos a incrementar els ingressos públics, per tal de crear una situació en què aparentment, no hi ha més sortida que retallar la despesa pública.

I que, posats a retallar despesa pública, no hi ha més sortida que destruir llocs de treball i reduir els salaris.

Ahir el gerent de l’ICS va enviar un comunicat als treballadors en que detallen les retallades que pretenen que acceptin els treballadors. Però el comunicat especifica també les mesures que estan disposats a prendre cas que els treballadors no cedeixin:

  • acomiadament de 1.500 eventuals i interins
  • o la reducció d’un 25% de la jornada de més de 6.000 eventuals i interins de tots els col·lectius professionals.
  • o la suspensió del cobrament d’altres complements com ara el complement d’exclusivitat del personal facultatiu.

I tot això sense garanties que en un futur proper no apliquin les mesures que ara es deixarien de prendre. Garanties que la direcció de l’ICS no pot oferir, ja que si la direcció política (parlament i govern) decideix que cal continuar aprofondint en la destrucció dels serveis públics, la direcció de l’ICS no serà més que l’instrument.

Per tant, aquest comunicat no es pot considerar d’una altra manera que un intent descarat de xantatge als treballadors de l’ICS per obligar-los a que siguin ells mateixos els que decideixin «de quin mal volen morir», devant d’una situació que es presenta des del govern i des de la direcció de l’ICS com a premissa indiscutible: hi ha dèficit i l’única solució és retallar.

Volen que siguin els propis els treballadors els qui decideixin rebaixar-se el sou o acomiadar companys. D’aquesta manera, la direcció de l’ICS, i la direcció política (Boi Ruiz i Artur Mas) podran dir quan convingui: «era necessari, i a més els treballadors ho van decidir».

Tot plegat aquest procés fa pensar més negociació de les condicions d’una rendició, que en una veritable negociació de condicions salarials. Una rendició devant del nou assalt per part dels polítics al servei dels interessos que esperen fer negoci amb la sanitat.

NO a les retallades de la despesa pública

NO a la destrucció de la sanitat pública

NO a les agressions dels polítics als treballadors de la sanitat pública

Artur Mas, DIMISSIÓ

Boi Ruiz, DIMISSIÓ

Deja un comentario