Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

MANIFEST DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

MANIFEST DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA. Assemblea del 5.11

Els treballadors i treballadores de l’Atenció Primària de Catalunya, reunits en assemblea el 5 de novembre de 2011 volem:

 

1)    Defensar incondicionalment el model de sanitat pública, universal, de qualitat i equitativa. La salut és un dels pilars fonamentals de l’estat del benestar i no podem permetre renunciar-hi.

2)    Reclamar la responsabilitat del Govern en la protecció del dret a la salut, tal i com reconeixen la Constitució Espanyola i l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

3)    Denunciar el caràcter estructural i no conjuntural de les retallades que tenen com a objectiu introduir canvis que afecten a aquesta universalitat, equitat i eficiència de la sanitat pública.

4)    Pronunciar-nos en contra de l’entrada de capital privat en la gestió i organització de l’ICS que implicaria sotmetre la salut a les lleis del mercat.

5)    Exigir un posicionament ferm dels col·legis i societats científiques professionals davant de les decisions en política sanitària que es porten a terme.

6)    Animar a la resta de treballadors i treballadores dels Centres d’Atenció Primària perquè se sumin a les iniciatives que hem acordat en assemblea.

7)    Informar als ciutadans sobre els possibles efectes de les retallades en la seva salut.

8)    Recolzar les accions que es duguin a terme des de la ciutadania, per defensar la sanitat pública.

En aquesta línea demanem al Govern de la Generalitat de Catalunya, als gerents, als directors d’Atenció Primària i als representants sindicals que escoltin i fomentin la participació dels treballadors i treballadores en les decisions que s’estan prenent.

I demanem també un debat ampli i transparent sobre la política sanitària que impliqui al Govern, partits polítics, sindicats, professionals i ciutadans que aboqui a un gran pacte polític i social per la sanitat pública, en què l’Atenció Primària esdevingui la base del sistema sanitari com a garantia d’eficiència i universalitat.

Un pensamiento en “MANIFEST DELS TREBALLADORS I TREBALLADORES D’ATENCIÓ PRIMÀRIA

  1. Pingback: Una de Manifiestos…. Recopilación de comunicados recientes en Defensa Sanitat Pública « Grup de Defensa de la Sanitat Pública

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s