Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Carta d’un metge – destapant la corrupció a la Sanitat Catalana

NO NI HA UN PAM DE NET

Soc un funcionari públic, metge d’Atenció Primaria i cobro  un complement de exclusivitat.

Dons be durant l’any 2008 mentre treballava adscrit a la Regió Sanitaria per dirigir el Pla d’immigració i cooperació de les comarques  de Girona, al departament de salut va demanar-me la meva col•laboració com assessor tècnic dels Plans Directors d’immigració i Cooperació del Departament de salut de Catalunya.

En el curs de aquest assessorament s’ha me  va demanar la meva implicació i participació  en la negociació de un “Conveni de col•laboració entre el departament de salut de la generalitat de Catalunya i la fundació “la caixa” per a la implementació d’un projecte de mediació intercultural en l’àmbit sanitari a Catalunya” per un valor inicial de 1.317.279 €

Un bon dia la directora del Pla Director d’Immigració del departament de salut  va enviar-me l’esborrany del conveni perquè el valores.

Imagineu la meva gran sorpresa, quant vaig veure que, en  el pressupost del conveni hi havia el meu nom i cognom amb la xifra total de 51.251 € al costat, un apetitós sobresou a cobrar per les tasques de coordinació de tres cursos formatius, conjuntament amb dues altres persones també funcionaries publiques com jo.

Per orientar-vos: tres cursos de 200 hores de promig costaven la “friolera“ xifra de 601.633 €, dels quals; nomes 41.400 € el 7 % del total del pressupost dels cursos es destinaven al professorat , mentre que les tasques de secretaria, administració, supervisió, avaluació i coordinació del curs es repartien el disbarat de 553.661 € , exactament el 92 % de pressupost total.

Acceptar allò hagués significat prevaricació i estafa publica per la meva part a mes, no entenia com el departament de salut me proposes tal disbarat. A mes aquell pressupost mostrava una mala distribució de sous i eficiència “cero patater”o. Tot sorprès vaig trucar per telèfon al cap d’àrea sanitari del servei català de la salut per recordar-l’hi que com a funcionari de cap manera podia cobrar res i que fotessin el fotut favor de traurem de aquell pressupost. Posteriorment vaig denunciar-ho com a membre al comitè pedagògic del curs que no ho va acceptar fer-ho constar amb acta. Cal recalcar que en aquell pressupost hi havia treballadors públics com jo que s’enduien per exemple un sobresou de 93.000 € per coordinar tres cursos de 200 hores, un altre que com  secretaria dels cursos s’emportava 88.592 €.

El  resultat de tot això es que totes les institucions publiques implicades en el conveni: tant al Pla Director d’Immigració (PDI), com el l’Institut d’Estudis de la Salut (IES).i posteriorment la delegada territorial de salut de Girona varen apartar-me de les meves funcions. Podríem dir que en varen aparcar dintre de un armari i lo mes sorprenen;  quant vaig denunciar-ho tot a la consellera per correu Electronic, aquesta Señora  tampoc va tenir la dignitat de contestar-me. Fins i tot gent del Departament de Salut va arribar a suggerir-me que o cobres , dons sempre es pot al•legar que les tasques les fas fora del horari de funcionari públic.

Pues be, ara que tinc l’oportunitat de fer-ho públic a la vostre pagina Web he cregut oportú denunciar-ho.

Mentre i des de llavores sempre m’estic fent la mateixa pregunta:

Que ha passat amb aquest conveni, com s’han gastat els cales i amb quina eficiència?

No en tinc ni idea però Ja os ho podeu imaginar.

salut i plaer

Auquer Framis

11 pensamientos en “Carta d’un metge – destapant la corrupció a la Sanitat Catalana

  1. Hola
    Soy el Dr Auquer y quisiera corregir un error de información en mi escrito:
    Donde pone :” Per orientar-vos: tres cursos de 200 hores de promig costaven la “friolera“ xifra de 553.661 €, dels quals; nomes 41.400 € el 5,4 % del total del pressupost dels cursos es destinaven al professorat , mentre que les tasques de secretaria, administració, supervisió, avaluació i coordinació del curs es repartien el disbarat de 553.661 € , exactament el 71,28 % kiku auqerde pressupost total.”

    Deberia poner: :” Per orientar-vos: tres cursos de 200 hores de promig costaven la “friolera“ xifra de 601.633 €, dels quals; nomes 41.400 € el 7 % del total del pressupost dels cursos es destinaven al professorat , mentre que les tasques de secretaria, administració, supervisió, avaluació i coordinació del curs es repartien el disbarat de 553.661 € , exactament el 92 % de pressupost total.”

    El 1 % que falta (6000 €) corresponden a las conferencies magistrales.

    Como ven, no cambio nada, simplemente queria corregir el pequeño error de información
    Salut

    kiku

  2. ADMIRO LA TEVA VALENTIA I HONESTEDAT. ÉS VERITAT, NO HI HA UN PAM DE NET. PERÒ CREC QUE SI QUE HI HAN PERSONES COM TU. QUE VALOREN LA VIDA AMB PRINCIPIS NOBLES I LLUITEN PER LA JUSTICIA SOCIAL I SEMPRE CONTRA LA CORRUPCIÓ. NO CALEN MÉS PARAULES PER DIR-TE GRÀCIES, ENDAVANT I MOLTA SALUT.

  3. Gracies . Jo vaig actuar com l’hi toca a un bon funcionari, ser un guardià de la bona praxis de l’administració publica. Ja se sap, a els politics i càrrecs de confiança sovint els molestem. De fet, com a mínim la meva queixa al departament de salut va comportar que modifiquessin el pressupost a la baixa, tot i que al meu entendre seguia sent excessiu i poc eficient.

    kiku

  4. FELICITATS Kiku per fer-ho públic. Si totes les persones actuessin com tu, de ben segur viuríem tots en un món millor.
    Molta sort!

  5. Hola Kiku, jo també sóc funcionària i t’animo a seguir amb la veritat sempre. Jo sóc professora, vaig treballar 5 anys a Catalunya i ara en fa 6 que treballo al País Valencià. La principal diferència és que a Catalunya tenia un promig de 200 alumnes per any i a València és de 50 alumnes per any i amb 1/3 menys d’hores treballades a l’any (hores lectives), ja que al tercer trimestre no es fan classes als segons cursos de Cicles Formatius. Però a tots ens retallen el mateix! és injust! que retallin als que menys treballen! A Catalunya, el funcionariat, en general, treballa molt més que a la resta d’Espanya!!
    Raquel Galdon
    Professora de Cicles Formatius

  6. Aixo es el personal que tenim i es aixi s,enten la crisi que patim,doncs coses com aquestes a milers,i que podem fer el poble?.Felicitar al metge que ho ha fet saber,pero amb aixo no solucionem el problema,Tant de bño hi haguessin mes persones hionrades com aquet Dr. Avui no s,educa per aquets valors de honestatat i veritat

  7. La honestedat no es diu, es fa. Doncs aquest metge es una persona honrada. No totom es un «chorizo», gracies a Déu hi ha gent molt entera.

  8. Admiro la teva honestedat, si aconseguim alliberar-nos de la opressió espanyola, espero que ens alliberem de aquesta lacra sigui a la sanitat o a on sigui.

  9. Hem pots donar el teu mail kiko? (si us plau)

  10. Molt estimat Lluís, de veritat creus que els dolents de la història son els opressors espanyols???. No et creus als cafeAMBllet, ni a n’en kiko, ni a la CUP de Tarragona???. El fanatisme és una de les cobertures del les quals es valen els corruptes, tant a Espanya, com a Catalunya, o a Suïssa, corruptes n’hi ha fins i tot als cementiris.

Deja un comentario