Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

La normativa a les ambulàncies bàsiques del SEM

Un treballador indignat ens fa arribar les condicions en les que es veu obligat a treballar a les Ambulàncies bàsiques del Sistema d’Emergències Mèdiques

NORMATIVA DE LES AMBULÀNCIES BÀSIQUES DEL SEM DEGUT A LES RETALLADES:

Avui, dia 9 de Novembre, ens han comunicat que hem de complir unes determinades «isocrones» en cada servei que fem. Les “isocrones” son els temps de demora en acomplir una tasca concreta. Aquesta és la situació actual:

 

  • El temps que tenim des de que ens comuniquen un servei, fins que ens mobilitzem és de 2 minuts.
  • No podem trigar més d’un quart d’hora en arribar al lloc de l’incident, sense tenir en compte la distància. Per posar un exemple, en aquests moments, des de les Glòries poden adjudicar un servei a qualsevol carrer de  la Zona Franca.
  • No podem estar més de ½ hora atenent al pacient, encara que sigui necessari pel seu estat o la seva situació familiar i sense tenir en compte les malalties que pugui patir. Podem arribar a l’extrem de trobar-nos en situacions de reanimació cardio-pulmonar.
  • No podem trigar més de 15 minuts en arribar al Hospital, sense tenir en compte de quin tipus de pacient es tracti, Politraumàtic, AVC, crisis hipertensiva, etc., la distància a recórrer o el estat de tràfic.
  • A l’hora de fer el “transfer” a l’hospital receptor, el temps no pot superar els 20 minuts.

 

Si les condicions anteriors no es compleixen, les conseqüències poden ser fins de 2 a 3 dies de sanció o que ens toquin el sou.
No estem treballant amb sacs de patates, estem treballant amb persones, cadascú viu la seva urgència de manera diferent, i hem de donar el suport adequat a cada situació. La llàstima es que en aquest sector no es fa una lluita conjunta i cada persona fa la seva guerra individualment.

 

Un treballador indignat.

Deja un comentario