Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

Cròniques de dilluns.. Sant Feliu del Llobregat i Vall d’Hebron

VALL D’HEBRÓN

Divendres 21 va ser el primer dia de tancament de consultes externes i quiròfans a l’Hospital Vall d’Hebron. El govern té previst tancar 5 dies els hospitals públics com si fòs un festiu. Treballadors, usuaris i veins , es van concentrar divendres a les portes de l’hospital reclamant l’aturada d’aquestes mesures i exigint una reuió amb el gerent del centre.  El director de processos mèdics, encarregat de la institució el dia «festiu», es va comprometre, en nom del gerent, a rebre una representació dels usuaris, entitats veïnals i treballadors dilluns 24 d’Octubre.

Així doncs, ahir dilluns, es va celebrar una reunió amb representants dels barris que envolten l’hospital, el gerent de la institució, un representat del Consorci de Barcelona i el director assistencial del Vall d’Hebron. Moltes persones esperàven a al vestíbul el resultat d’aquesta trobada.  I el resultat és que finalment l’hospital no aturarà parcialment l’activitat tres dels quatre dies que tenia previst.

Els dies 9, 27 i 30 de desembre no hi haurà aturades parcials, però el proper 31 d’Octubre l’aturada de serveis es farà com estava previst. La lluita veinal ha aconseguit, aquest cop, una petita victòria «parcial» però, encara queden, de totes maneres, moltes lluites a fer. Usuaris, treballadors i veïns reclamen l’aturada inmediata de les mesures «d’austeritat» del govern, cap retallada, cap tancament, cap aturada.

Seguim!!!

SANT FELIU DEL LLOBREGAT – TANCAMENT DEL CAP EL PLA

Veïnes i veïns de Sant Feliu de Llobregat es van manifestar dilluns contra el tancament del CAP. La manifestació va acabar precisament al centre sanitari, on es va llegir el manifest i posteriorment es va decidir en assemblea passar la nit del 24 allà.

El pasado lunes 24/10 nos cerraron el servicio de urgencias nocturnas (de 00h a 08h) en Sant Feliu de Llobregat, por lo que convocamos una manifestación para el mismo día. 
Ni la lluvia pudo parar a cerca de 200 personas que, tras un recorrido por el pueblo, llegamos al CAP, leímos el manifiesto e iniciamos una Asamblea.
De allí salió la decisión de ocupar el CAP por la noche… y ahí seguimos, en nuestro tercer día de ocupación.

Agradecemos la colaboración de todas las personas compartieron con nosotros este pequeño-gran paso (ya sea físicamente como en mensajes de apoyo).  En breve, más información…

Mucho ánimo para tod@s… que siga la lucha!!!!

MÉS INFORMACIÓ

Deja un comentario