Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

CAP Arboç – Ocupació Desde l’1 de Setembre

1 comentario

AVUI 30 de Gener de 2012 –> 152 dies ocupant el CAP

La Plataforma Ciutadana contra el Tancament nocturn del CAP de L’Arboç  ocupa cada nit desde el passat 1 de setembre el CAP,  les primeres setmanes, fins a l’obertura de l’endemà, i, en l’actualitat, fins a avançades hores de la nit, obligant a la contractació per part de la Fundació Sanitaria de Santa Tecla, empresa que gestiona el CAP, d’un conserge.  No ha estat aquesta la única acció. Ja desde que el mes de maig del 2011 es filtraren a través dels comités d’empresa la possibilitat de tancament de caps de setmana i nits del CAP, es convocaren manifestancions de protesta.

El dia 1 de setembre minuts abans de les 9 de la nit, ciutadans dels pobles afectats, L’Arboç, Banyeres, Sant Jaume dels Domenys, Llorenç del Penedés i Castellet i La Gornal, amb alcaldes i regidors d’alguns dels municipis afectats ocuparen per primera nit el CAP. A més es convocaren manifestacions cada divendres amb talls a la Nacional 340. El primer d’ells, gràcies a la gran assistència popular va ser segons l’acta aixecada pels Mossos de 52 minuts i causà una greu pertorbació a la circul.lació. 

La plataforma ha tingut una reunió amb la Delegació Territorial de Sanitat de Barcelona, que, molt educadament, no ha fet cas de les objeccions i propostes que s’havien formulat tenint en compte l’estat del servei d’urgències de l’Hospital de El Vendrell.

La característica de la protesta es que s’ha basat en la gent gran, en els jubilats, en antics treballadors i obres d’empreses que, un cop retirats,  han hagut de tornar a la lluita i a l’acció. Han acudit difenrents mitjans de comunicació tant de televissió com de prensa escrita.

 

Autor: 15mbcnSalut

about me

Un pensamiento en “CAP Arboç – Ocupació Desde l’1 de Setembre

  1. Pingback: La gent “gran” defensa els seus i els nostres drets | Gestió de la sanitat pública i alternatives

Deja un comentario