Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)

LA NEGACIÓ DEL DRET A LA SALUD, A JUDICI.

3 comentarios

Fonts: Kaos en la Red, Blog de la PARS

La sanitat pública està sent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estàn portant a importants i perilloses restriccions d’accès a l’assistència sanitària.

LA NEGACIÓ DEL DRET A LA SALUT, A JUDICI. La plataforma ciutadana La PARS (Plataforma d’afectades per les retallades sanitàries) sol·licita a la Fiscalia Superior de Catalunya que s’investiguin les polítiques que obstaculitzen l’accés a l’assistència sanitària pública. La sanitat pública està essent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estan portat a importants i perilloses restriccions d’accés a l’assistència sanitària, un dret de totes les ciutadanes, reconegut a la Constitució Espanyola i reforçat i garantit en el desenvolupament legislatiu estatal i autonòmic.

Sota el paraigües de les mesures anti crisis i d’austeritat, hi han indicis clars de privatització del sector sanitari públic pensats no per millorar la qualitat assistencial, sinó per afavorir al sector sanitari privat al que tenen i han tingut grans responsabilitats els actuals Alts càrrecs de la Generalitat que gestionen la sanitat pública. Les actuacions del Govern Català i la Conselleria de Salut, els seus efectes en la realitat social, les declaracions dels responsables a la presa de decisions de l’esmentada Conselleria i el perfil professional de les persones que s’encarreguen d’aquest gir a la política sanitària catalana, marquen la línia d’una intencionalitat privatitzadora amb clars interessos econòmics del sector privat.

Per tot això, aquest dimecres 21 de març, aquesta plataforma integrada per ciutadanes anònimes, persones aturades, treballadores, precàries, agrupacions de tall social, de veïnes i de pacients – entre les quals es troben, la Liga del Síndrome de Fatiga Crónica, l’associació de veïns de l’Òstia, del barri popular de la Barceloneta i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta – i un grup de treball del 15m i Democràcia Real Ja Barcelona, han presentat davant la Fiscalia Superior de Catalunya, una denúncia per sol·licitar que s’obrin diligències d’investigació davant els gravíssims fets que estan succeint a l’àmbit sanitari català.

Es denuncia, un delit tipificat a l’article 542 del Codi Penal, segons el qual incorreria en un delicte tot aquell funcionari públic que “a sabiendas, impidan a una persona el ejercicio de otros derechos cívicos reconocidos por la Constitución y las Leyes”, a més d’altres delictes que poguessin resultar de la investigació que es practiqui.

Tal i com resa la denúncia, el deteriorament del sector sanitari públic no es explicable únicament com una conseqüència de la crisi econòmica sinó que s’estan provocant danys addicionals que afavoreixen el traspàs d’activitats al sector sanitari privat i que les mesures de retallades pressupostàries s’estan prenent amb plena consciència de la retallada assistencial que suposen, tal i com pot comprovar-se a les declaracions dels responsables de la sanitat pública catalana aconsellant afiliar-se a una mútua a les ciutadanes.

Les actuacions que es consideren constitutives del delicte estan detallades al relat de fets. La denúncia redactada es un treball col·lectiu plasmat a 73 pàgines amb l’aportació de 71 documents annexos; en total [unes 300 pàgines] que posen de manifest la privatització dels drets, descriuen la línia d’interessos i intencions privatitzadores i, en definitiva, i en xifres, la destrucció del sistema sanitari públic català.

Per col·laborar amb la denúncia, consulteu el blog de La PARS:

Seguiu La PARS a

La notícia a la premsa i webs :

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/les-retallades-sanitat-podrien-constituir-un-delicte-penal

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/les-10-retallades-que-han-motivat-denuncia-pars

http://www.asssem.org/2012/03/la-liga-sfc-somos-los-primeros.html

http://www.ligasfc.org/?p=423

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/03/una_plataforma_presenta_una_denuncia_perque_s_investigui_la_privatitzacio_de_la_sanitat_catalana_29076.php

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/03/22/catalunya/1332444977_124909.html#bloque_comentarios

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/12163-plataforma-ciudadana-insta-a-fiscal%C3%ADa-superior-de-catalunya-investigar-pol%C3%ADticas-que-obstaculizan-acceso-a-asistencia-sanitaria-p%C3%BAblica.html

http://noticias.lainformacion.com/politica/privatizacion/una-plataforma-ciudadana-denuncia-en-fiscalia-los-efectos-de-los-recortes-sanitarios_qzJthU5MpanWMh6pJv5a/

http://www.migueljara.com/2012/03/22/denuncian-por-lo-penal-a-los-responsables-de-la-sanidad-publica-catalana/

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/03/22/catalunya/1332444977_124909.html

Autor: 15mbcnSalut

about me

3 pensamientos en “LA NEGACIÓ DEL DRET A LA SALUD, A JUDICI.

  1. La salud es un derecho básico, de tod@s los i las ciudadan@s. Defendámoslo.

  2. La corrupción generalizada en la sanidad pública catalana es la causa principal del derrumbe de nuestro sistema sanitario. Difundamos al máximo esta información.

    http://www.cafeambllet.com/press/?p=16993

  3. Pingback: nou!!!!! | acampadasbd

Deja un comentario