Grup de Defensa de la Sanitat Pública

(15mBCN – Salut)


1 comentario

Ambulàncies @en_lluita #ConflicteAmbulàncies

Un nou cop a la sanitat  catalana.

Donem tot el nostre suport a la lluita dels treballadors d’ambulàncies, la seva lluita es la nostra, es la de totes. En defensa d’una sanitat pública de qualitat. En contra de les retallades socials i laborals que patim. Perquè les conseqüències de les seves polítiques les patim totes: treballadores i usuàries.

Aquesta vegada, es el sector del transport sanitari bàsic i secundari a Catalunya, que torna a patir retallades. Aquest sector ja va patir importants retallades durant els anys 2011 i 2012, aquí el mapa de les ambulàncies bàsiques que llavors es van reduïr.

Treballadors acampats a la seu d’Ambulàncies Domingo. Font: @eldiarioes

Ara pateixen els professionals del sector, als quals se’ls hi va retallar (ja desde el mes de Juliol i sense previ avís) un 9,2% de la seva nòmina.  La patronal d’ambulàncies, ACEA (Associació Catalana d’Empresaris d’Ambulàncies), va prendre aquesta mesura unilateralment i amb caràcter retroactiu a conseqüència de la rebaixa que el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha aplicat a les tarifes per les empreses concessionàries: un 4,6%. Ells pateixen una retallada del CatSalut però apliquen una altra, molt més alta als seus treballadors, tot i tenint beneficis, segons argumenten els propis treballadors. A més, aquesta retallada salarial s’hi suma a la retallada del 2,5% que ja van patir els treballadors a l’any 2012. Els professionals també denuncien altres condicions laborals penoses que pateixen: treballen 12 hores al dia, de les quals només en cobren 10,5 i no cobren els festius.

Sigue leyendo


3 comentarios

LA NEGACIÓ DEL DRET A LA SALUD, A JUDICI.

Fonts: Kaos en la Red, Blog de la PARS

La sanitat pública està sent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estàn portant a importants i perilloses restriccions d’accès a l’assistència sanitària.

LA NEGACIÓ DEL DRET A LA SALUT, A JUDICI. La plataforma ciutadana La PARS (Plataforma d’afectades per les retallades sanitàries) sol·licita a la Fiscalia Superior de Catalunya que s’investiguin les polítiques que obstaculitzen l’accés a l’assistència sanitària pública. La sanitat pública està essent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estan portat a importants i perilloses restriccions d’accés a l’assistència sanitària, un dret de totes les ciutadanes, reconegut a la Constitució Espanyola i reforçat i garantit en el desenvolupament legislatiu estatal i autonòmic.

Sota el paraigües de les mesures anti crisis i d’austeritat, hi han indicis clars de privatització del sector sanitari públic pensats no per millorar la qualitat assistencial, sinó per afavorir al sector sanitari privat al que tenen i han tingut grans responsabilitats els actuals Alts càrrecs de la Generalitat que gestionen la sanitat pública. Les actuacions del Govern Català i la Conselleria de Salut, els seus efectes en la realitat social, les declaracions dels responsables a la presa de decisions de l’esmentada Conselleria i el perfil professional de les persones que s’encarreguen d’aquest gir a la política sanitària catalana, marquen la línia d’una intencionalitat privatitzadora amb clars interessos econòmics del sector privat.

Per tot això, aquest dimecres 21 de març, aquesta plataforma integrada per ciutadanes anònimes, persones aturades, treballadores, precàries, agrupacions de tall social, de veïnes i de pacients – entre les quals es troben, la Liga del Síndrome de Fatiga Crónica, l’associació de veïns de l’Òstia, del barri popular de la Barceloneta i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta – i un grup de treball del 15m i Democràcia Real Ja Barcelona, han presentat davant la Fiscalia Superior de Catalunya, una denúncia per sol·licitar que s’obrin diligències d’investigació davant els gravíssims fets que estan succeint a l’àmbit sanitari català.

Es denuncia, un delit tipificat a l’article 542 del Codi Penal, segons el qual incorreria en un delicte tot aquell funcionari públic que “a sabiendas, impidan a una persona el ejercicio de otros derechos cívicos reconocidos por la Constitución y las Leyes”, a més d’altres delictes que poguessin resultar de la investigació que es practiqui.

Tal i com resa la denúncia, el deteriorament del sector sanitari públic no es explicable únicament com una conseqüència de la crisi econòmica sinó que s’estan provocant danys addicionals que afavoreixen el traspàs d’activitats al sector sanitari privat i que les mesures de retallades pressupostàries s’estan prenent amb plena consciència de la retallada assistencial que suposen, tal i com pot comprovar-se a les declaracions dels responsables de la sanitat pública catalana aconsellant afiliar-se a una mútua a les ciutadanes.

Les actuacions que es consideren constitutives del delicte estan detallades al relat de fets. La denúncia redactada es un treball col·lectiu plasmat a 73 pàgines amb l’aportació de 71 documents annexos; en total [unes 300 pàgines] que posen de manifest la privatització dels drets, descriuen la línia d’interessos i intencions privatitzadores i, en definitiva, i en xifres, la destrucció del sistema sanitari públic català.

Per col·laborar amb la denúncia, consulteu el blog de La PARS:

Seguiu La PARS a

La notícia a la premsa i webs :

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/les-retallades-sanitat-podrien-constituir-un-delicte-penal

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/les-10-retallades-que-han-motivat-denuncia-pars

http://www.asssem.org/2012/03/la-liga-sfc-somos-los-primeros.html

http://www.ligasfc.org/?p=423

http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/03/una_plataforma_presenta_una_denuncia_perque_s_investigui_la_privatitzacio_de_la_sanitat_catalana_29076.php

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/03/22/catalunya/1332444977_124909.html#bloque_comentarios

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/12163-plataforma-ciudadana-insta-a-fiscal%C3%ADa-superior-de-catalunya-investigar-pol%C3%ADticas-que-obstaculizan-acceso-a-asistencia-sanitaria-p%C3%BAblica.html

http://noticias.lainformacion.com/politica/privatizacion/una-plataforma-ciudadana-denuncia-en-fiscalia-los-efectos-de-los-recortes-sanitarios_qzJthU5MpanWMh6pJv5a/

http://www.migueljara.com/2012/03/22/denuncian-por-lo-penal-a-los-responsables-de-la-sanidad-publica-catalana/

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/03/22/catalunya/1332444977_124909.html


Deja un comentario

Crònica de la presentació de la IPP – 10 de Març

A las 10 horas en el Auditorio de la Universidad Pompeu i Fabra de Barcelona lleno a rebosar, se inicio la presentación a los media de la:

http://iniciativapenalpopular.org/

Presento Antonio Barbera, medico y secretario de Dempeus. Luego por designación, representantes de asociaciones combativas por la Sanidad Publica intervinieron leyendo punto por punto los 10 en lso que se basa la iniciativa. A destacar:

Sigue leyendo


1 comentario

RECOLLIDA DE SIGNATURES CONTRA LA DESGRAVACIÓ FISCAL D’ASEGURAMENTS PRIVATS

Otro[1]

Al sr. Ministro de Hacienda «NO» a la desgravación fiscal de seguros de salud privados

La ofensiva contra el sistema d’asistència sanitària pública està sofrint atacs brutals des de totes bandes.
A les retallades i privatitzacions sofertes a moltes comunitats, Madrid, Galicia, Catalunya, podem afegir, ara, una no casual recollida de signatures que impulsa la desgravació fiscal per la contractació d’aseguraments privats: http://www.desgravacionfiscalsanitaria.org
Aquesta recollida de signatures ha estat organitzada per l’”Instituto de Desarrollo e Integración de la Sanidad” (IDIS), que agrupa organitzacions i patrocinadors de la sanitat privada como Adeslas, DKV Seguros, Capio Sanitat, entre d’altres.
Segons aquest institut la desgravació serviria per descarregar la presió asistencial i financera del sistema públic, reconeixería l’esforç ciutadà i suposaría un estimul per la creació de llocs de treball.
Però, independentment de que cada ciutadana tingui el dret de suscribir un asegurament privat, els arguments que sosté aquest Institut son totalment falsos i demagogics.
La desgravació fiscal trenca els principis esencials del nostre sistema públic. Retrau els recursos de la pública cap a la privada, subvencionant aquelles persones que tenen més capacitat de pagament i no aquelles amb més necessitats de salut. Això sense tenir en compte que els aseguraments privats fan una selecció de riscos (la lletra peitta), certs tractaments, com la quimioterapia, per exemple, no son totalment coberts, exclouen persones amb malalties previes greus o encareixen els aseguraments per persones en risc.
La disminució de la demanda de la sanitat pública es totalment falsa, ja que es el sistema públic el que soporta en última instància les prestacions més complexes i costoses, a més de acomplir funcions per a tota la població.
La creació de llocs de treball es d’un cinisme inaceptable en aquests moments en els que s’estàn retallant llocs de feina al sector de la sanitat pública per falta de recursos econòmics. En detreure més encara els recursos econòmics amb la desgravació fiscal es provocarà més eliminació de llocs de feina a la pública.
Establir incentius fiscals, colectius i individuals, per als aseguraments sanitaris privats es fomenta el creixement de la sanitat privada i resta fons al Sistema Nacional de Salut, dificultant cada cop més el seu desenvolupament.

Desde el Grup de Salut de l’Assemblea Popular de Chamberi han engegat aquesta contra-recollida de signatures per lluitar contra aquesta desgravació fiscal.
Signem totes per la nostra Sanitat Pública.

PERQUE LA SANITAT HA DE SER PÚBLICA, GRATUITA, UNIVERSAL, EQUITATIVA I DE QUALITAT, PERQUÈ EL SISTEMA SANITARI NO ES UNA DESPESA, SINO UNA INVERSIÓ EN SALUT I UN DRET CONSTITUCIONAL DE TOTES, PERQUÈ EL SISTEMA SANITARI EL PAGUEM TOTES AMB ELS NOSTRES IMPOSTOS..


6 comentarios

MAREA BLANCA #29F — Sanitat amb TMB i Universitats

EVENT FACEBOOK #29F –> http://www.facebook.com/events/197936673646538/

COMUNICAT A INDIGNADAS X LOS RECORTES 

[ CAT ]

En els últims contactes entre molts dels grups que varem participar a la Trobada Sanitat, s’ha decidit donar suport a la vaga convocada per les companyes de TMB i d’Universitats i recolçar la setmana de lluita que proposen (del 27/2 al 1/3).
Sortim al carrer amb les treballadores de TMB i ensenyament perquè estem totes juntes per fer front a les polítiques destructives neoliberals, siguin de l’Ajuntament, de la Generalitat, o de qualsevol govern o poders econòmics nacionals i internacionals. Sortim al carrer a defensar els nostres drets, però també a reivindicar una societat justa i una democracia participativa. Transport, Educació, Salut, totes estem juntes en un gran moviment. 
Així doncs, està previst que el 27 per petits grups de sanitaries, es facin piquets solidaris / informatius, a Barcelona, a les portes del transport públic, explicant a la gent quant és de saludable anar caminant als diferents llocs de feina i no agafar el transport públic. (La idea, ja no es tant, convençer a la gent, si no que es visualitzi la solidaritat entre sectors). 
El 28 alguns centres d’arreu del territori català  faran accions i ocupacions per la nit. 
El dia 29, una marea blanca es sumarà a la Manifestació d’Universitats convocada a les 12:00 a Plaça Universitat. 

Sanitat Marea Blanca #29F a les 12h a Plaça Universitat

[ CAST ]

En los últimos contactos entre muchos de los grupos que participamos en la Trobada Sanitat, se ha decidido dar soporte a la huelga convocada por las compañeras de TMB y de Universidades y apoyar la semana de lucha que propononen (del 27/2 al 1/3).
Salimos a la calle con las trabajadoras de TMB y con el sector enseñanza porque todas estamos juntas ante las políticas destructivas neoliberales, sean del Ajuntament, de la Generalitat o de cualquier gobierno o poderes económicos nacionales o internacionales. Salimos a la calle para defender nuestros derechos pero también para reivindicar una sociedad justa y una democracia participativa. Todos los sectores (transporte, educación, salud) estamos juntos en un gran movimiento.
Así pues, esta previsto que el 27 por pequeños grupos de santiarias se hagan piquetes solidarios-informativos, en Barcelona, a las puertas del Transporte Público explicando a la gente cuanto de saludable es ir caminando a los sitios, sin coger el transporte público (La idea no estanto convencer si no hace visible la solidaridad entre sectores). 
El 28 algunos centros de todo el territorio catalán harán acciones y ocupaciones por la noche
El 29, una marea blanca se sumara a la Manifestación de Universidades convocada a las 12:00 en Plaza Universidad

 
Sanidad Marea Blanca #29F a las 12h en Plaza Universidad

Columna prevista Barcelona 

  • Sants 10h  –> 11h Pl. España –> 12h Universidad. 


1 comentario

NERVIS I ESPECTACIÓ AL DÍA 111 DEL CAP MARINA

FONT: Blog No al Tancament CAP Marina

Ahir, veines i veins del CAP Marina es concentraven a les portes del Parlament, a la Ciutadella entre grans nervis i espectació pel futur del CAP.

A mig matí, la notícia esclatava a totes les xarxes socials. Després de 111 dies d’ocupació del CAP, la perserverància de veines i veins semblava haver donat els seus primers resultats. La diputada hospitalenca del PP, Sònia Esplugas, confirmava, en declaracions a Ràdio L’Hospitalet, que populars i CiU havíen arribat a un acord per tornar a obrir el CAP de la Marina amb metges de capçalera i especialistes.

La notícia sería desmentida per CiU poc després, que va afirmar que l’ambulatori de la Marina no forma part de l’annex als pressupostos que s’havía aprovat al migdia al Parlament. Veines i veins no es deixen amedrantar.. »  No nos tomarán el pelo, parece mentira que no nos conozcan después de 111 días de lucha. ¡Qué narices tienen! »

MOLTA FORÇA I ANIMS A TOT EL CAP MARINA!!!!

 

 


Deja un comentario

BUTLLETÍ D’ACCIONS – Setmana de protestes!

VEURE TAMBÉ (MÉS ABAIX)… LES ACCIONS DIÀRIES I SETMANALS. Més accions també al Calendari Google

CONVOCATÒRIES DE MÉS XERRADES – Dempeus per la Salut Pública

DIMARTS 28 de FEBRER

[CARDEDEU] – 20:30h Concentració i penjada de cartells al CAP de Cardedeu. Mes info; indignatscardedeu.wordpress.com/2012/02/25/28-de-febrer-concentracio-i-penjada-de-pancartes-davant-del-cap-de-cardedeu

DISSABTE 3 de MARÇ

[TERRASSA] – 18h Xerrada de Ernesto Jimenez Garrido; «¿Van a acabar con la sanidad pública?» c/ Paseo de la letra nº 1 http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/399944_2790179073945_1242397032_32331866_1137544699_n.jpg

ACCIONES QUE SE REALIZAN CADA SEMANA:

LUNES 
[Terrassa] – 19:00. ASSEMBLEA PUHC Asamblea de del grupo de trabajo de sanidad de la acampada Terrassa y PUHC (Plataforma de usuarios y hospitales Catalanes) se celebra los Lunes en frente de Mútua de Terrassa,
[Molins de Rei] – 20h  a Molins de Rei ens manifestem DEVANT DE L’AJUNTAMENT tots els dilluns a les 20h pel tancament d’urgències.  en acabar la  manifestació fem assamblea.
[Sant Feliu de Llobregat]  Cassolada a les 19h a la Plaça de la Vila i posterior marxa al CAP .
[BCN] Cierre del  AMBULATORIO  de la Guineueta !!!!!!!!
Concentración todos los Lunes y Viernes de 19 a 19:30
horas!!!!!!!!
Vecinos- usuarios- profesionales- parados- amas de casa-
TODOS FORMAMOS PARTE DE ELLO;  PUES LUCHEMOS POR ELLO!!!!!!!!
MARTES
 [BCN] – Vall d’Hebron es continuen fent concentracions els dimarts i dimecres a les 9 del matí. Ara no es fa cap tall de la ronda però es fa assemblea per anar posant al dia dels temes que van sorgint.
[El Prat de Llobregat] –  cada martes a las 19h hay concentración en contra de los recortes en Sanitat en el CAP Ramona Via (Av. Verge de Montserrat, 24).
[Badalona] Concentración a las 19:00 en la entrada principal del CAP de Nova  Lloreda.
19:00h: Concentración en la puerta del Ambulatorio de Nova Lloreda y difusión del problema.
19:00 – 20:00h: Difusión de la problemática.
20:00h: Ocupación del ambulatorio y asamblea informativa.
20:30h: Reunión abierta Distrito 2 Badalona Indignada en el interior del ambulatorio, hasta las 22:00h.

Último martes de mes, concentración en la Pl. de la Vila a las 18:00h coincidiendo con el pleno.

MIÉRCOLES:
[BCN] – Vall d’Hebron es continuen fent concentracions els dimarts i dimecres a les 9 del matí. Ara no es fa cap tall de la ronda però es fa assemblea per anar posant al dia dels temes que van sorgint.
[Bellvitge] – 13 h: els treballadors de l’Hospital de Bellvitge i de l’Institut Català d’Oncologia tallen la Gran Via a l’alçada de Bellvitge en defensa de la Sanitat Pública cada dimecres.
[BCN] – 13h: Veïns i veïnes de l’Eixample Dret organitzen una Cassolada i tall de carrer en protesta per les retallades davant de l’Hospital de Sant Pau. Des de dimecres 27/07 s’hi suma l’Hospital Dos de Maig.
[BCN] -De 14h a 14:15hCAP Drassanes (Raval Sud).
 Cassolada de treballadors i usuaris per una Educació i Sanitat Públicas

[BCN] – De 14 a 14:15h: CAP Numància. Tall del carrer Numància.
[BCN] -De 18 a 20h: Tots el dimecres tarda punt d’informació a Rambla de Poblenou on es comenta el tema de sanitat i altres
[Cornellà del Llobregat] – 11h: Acció protesta de treballadors i usuaris de la Sanitat Pública CAP Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. Per més informació clicka: http://plataformadretssocials.blogspot.com/
[Sant Feliu del Llobregat] – 11 horas y 18 horas Sant Feliu de Llobregat. Tall de la Rambla Marquesa de Catellbell CAP La Rambla. Per més informació clicka: http://indignatsantfeliu.wordpress.com
[Sant Feliu del Llobregat] – 19h.  Assemblea General Casal de Joves (Sala John lennon) C/ Laureà Miró, 118-122, Sant Feliu de Llobregat.
[Hospitalet ] –14:15h a 14:30h: Concentració i cassolada de professionals i usuaris en contra de les retallades i per una Sanitat pública i de qualitat. ABS Bellvitge,(C/ Ermita) l’Hospitalet.
[Viladecans] – 18h manifestación por las calles de Viladecans.  Y a las 20h asamblea y encierro en el Hospital de Viladecans.
[Esparraguera] – 11 y 18 horas: CONCENTRACIÓ davant el CAP d’Esparreguera tots els dimecres a les 11 i a les 18 (convoca la Junta de Personal de l’ICS) http://esparregueraindignada.wordpress.com/
[Barbera]-  19h. Velatori + Cassolada per la sanitat pública a la Plaça de la Vila.
JUEVES
[Montcada] – 19:30 Encierro en el CAP cada jueves
Cada dijous ens tanquem al CAP d’on ens han tret les urgències. Federació d’Associacions de Veins de Montcada: http://favmir.montcada.cat
VIERNES
[BCN] – 15h. CAP Larrard Travessera de Dalt, 79 08024 Barcelona. Tots els divendres a les 15h. Treballadores i veïnat del barri de Gràcia ens concentren a la porta del CAP Larrard per cridar : Artur Mas, a quina mutúa vas. Volem Sanitat Pública i de Qualitat.
[BCN] – 20h – CAP Via Barcino, Trinitat Vella. A Las 18.30 horas concentración en la Plaza Trinitat para ir a las 20 horas al CAP Via Barcino Convoca: Assemblea Sant Andreu de Palomar : Las usuarias de la Trinitat Vella continúan acampadas cada viernes contra el cierre de urgencias nocturno desde el 1 de septiembre. Exigen urgencias 24h.
[BCN] Cierre del  AMBULATORIO  de la Guineueta !!!!!!!!
Concentración todos los Lunes y Viernes de 19 a 19:30 
horas!!!!!!!!
Vecinos- usuarios- profesionales- parados- amas de casa-
TODOS FORMAMOS PARTE DE ELLO;  PUES LUCHEMOS POR ELLO!!!!!!!!

ACCIONES QUE SE REALIZAN CADA DIA:

[L´Hospitalet] #CAPMarina. Ocupat pels veins
17h: Manifestació diària al barri
18h: Assemblea al CAP
21h: Cassolada
[La Selva, Girona] Acampada en diferentes CAPs de la zona. http://assembleabreda.wordpress.com/
[Badia del Vallès] Acampada al CAP Badia del Vallès. C/ Bètica s/n. Badia del Vallès. http://es-es.facebook.com/pages/Badia-15-M/170401259688521
[L’Arboç] La Plataforma Ciutadana contra el Tancament nocturn del CAP de L’Arboç  ocupa cada nit desde el passat 1 de setembre
Facebook:  plataformatancamentcap
[BCN]: Acampada vecinal contra el cierre de Urgencias del CAP la Guineueta
Defensem CAP de la Guineueta Facebook: defensem CAPGuineueta


Deja un comentario

ACCIONS DEL 4 al 18 de Febrer – Accions diàries i accions Setmanals en Defensa de la Sanitat Pública

VEURE TAMBÉ (MÉS ABAIX)… LES ACCIONS DIÀRIES I SETMANALS. Més accions també al Calendari Google

DISSABTE 11 i DIUMENGE 12 DE FEBRER

[BCN] – Jornades PENSAR EL MOMENT. http://www.nosaltresoells.org/ #pensarelmoment

DIMECRES 15 DE FEBRER

[HOSPITALET]- 18.30h  Charla del profesor de la Universidad Autonoma de Barcelona Jaume Botey nos hablará de las causas de la crisis.

[BCN] – 19H. Ateneu Rebel, c/ Font Honrada 32 -34. TALLER DE SALUT. Vine al taller de salut organitzat per la XIC de Trocasec (Xarxa d’intercanvi de coneixements). En aquest taller Tamara Sancho i Laura F
raile ens explicaran que gaudir d’una bona salut és a les nostres mans i ens donaran consells per prevenir possibles malalties. Més informació: http://assembleapoblesec.wordpress.com/2012/01/21/taller-de-salut
/

DIVENDRES 17 de FEBRER

[BCN]19:00 al Pati Llimona.  Debat: QUE ENS ESTAN FENT AMB LA NOSTRA  SANITAT participarán la  Coordiandora en Defensa  dels Serveis Públics i metges i metgesses del  CAP Drassanes. Organtiza L’associació de veïns del Barri Gòtic i l’assemble del 15M del Gòtic

DISABTE 18 de FEBRER

[VILANOVA]- 17:30H CARROSSA en Defensa de la Sanitat Pública Al Hospital Arnau de Vilanova. c/ Santa Cecília, Camps Elisis.

ACCIONES QUE SE REALIZAN CADA SEMANA:

LUNES 
[Terrassa] – 19:00. ASSEMBLEA PUHC Asamblea de del grupo de trabajo de sanidad de la acampada Terrassa y PUHC (Plataforma de usuarios y hospitales Catalanes) se celebra los Lunes en frente de Mútua de Terrassa,
[Molins de Rei] – 20h  a Molins de Rei ens manifestem DEVANT DE L’AJUNTAMENT tots els dilluns a les 20h pel tancament d’urgències.  en acabar la  manifestació fem assamblea.
[Sant Feliu de Llobregat]  Cassolada a les 19h a la Plaça de la Vila i posterior marxa al CAP .
[BCN] Cierre del  AMBULATORIO  de la Guineueta !!!!!!!!
Concentración todos los Lunes y Viernes de 19 a 19:30
horas!!!!!!!!
Vecinos- usuarios- profesionales- parados- amas de casa-
TODOS FORMAMOS PARTE DE ELLO;  PUES LUCHEMOS POR ELLO!!!!!!!!
MARTES
 [BCN] – Vall d’Hebron es continuen fent concentracions els dimarts i dimecres a les 9 del matí. Ara no es fa cap tall de la ronda però es fa assemblea per anar posant al dia dels temes que van sorgint.
[El Prat de Llobregat] –  cada martes a las 19h hay concentración en contra de los recortes en Sanitat en el CAP Ramona Via (Av. Verge de Montserrat, 24).
[Badalona] Concentración a las 19:00 en la entrada principal del CAP de Nova  Lloreda.
19:00h: Concentración en la puerta del Ambulatorio de Nova Lloreda y difusión del problema.
19:00 – 20:00h: Difusión de la problemática.
20:00h: Ocupación del ambulatorio y asamblea informativa.
20:30h: Reunión abierta Distrito 2 Badalona Indignada en el interior del ambulatorio, hasta las 22:00h.

Último martes de mes, concentración en la Pl. de la Vila a las 18:00h coincidiendo con el pleno.

MIÉRCOLES:
[BCN] – Vall d’Hebron es continuen fent concentracions els dimarts i dimecres a les 9 del matí. Ara no es fa cap tall de la ronda però es fa assemblea per anar posant al dia dels temes que van sorgint.
[Bellvitge] – 13 h: els treballadors de l’Hospital de Bellvitge i de l’Institut Català d’Oncologia tallen la Gran Via a l’alçada de Bellvitge en defensa de la Sanitat Pública cada dimecres.
[BCN] – 13h: Veïns i veïnes de l’Eixample Dret organitzen una Cassolada i tall de carrer en protesta per les retallades davant de l’Hospital de Sant Pau. Des de dimecres 27/07 s’hi suma l’Hospital Dos de Maig.
[BCN] -De 14h a 14:15hCAP Drassanes (Raval Sud).
 Cassolada de treballadors i usuaris per una Educació i Sanitat Públicas

[BCN] – De 14 a 14:15h: CAP Numància. Tall del carrer Numància.
[BCN] -De 18 a 20h: Tots el dimecres tarda punt d’informació a Rambla de Poblenou on es comenta el tema de sanitat i altres
[Cornellà del Llobregat] – 11h: Acció protesta de treballadors i usuaris de la Sanitat Pública CAP Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. Per més informació clicka: http://plataformadretssocials.blogspot.com/
[Sant Feliu del Llobregat] – 11 horas y 18 horas Sant Feliu de Llobregat. Tall de la Rambla Marquesa de Catellbell CAP La Rambla. Per més informació clicka: http://indignatsantfeliu.wordpress.com
[Sant Feliu del Llobregat] – 19h.  Assemblea General Casal de Joves (Sala John lennon) C/ Laureà Miró, 118-122, Sant Feliu de Llobregat.
[Hospitalet ] –14:15h a 14:30h: Concentració i cassolada de professionals i usuaris en contra de les retallades i per una Sanitat pública i de qualitat. ABS Bellvitge,(C/ Ermita) l’Hospitalet.
[Viladecans] – 18h manifestación por las calles de Viladecans.  Y a las 20h asamblea y encierro en el Hospital de Viladecans.
[Esparraguera] – 11 y 18 horas: CONCENTRACIÓ davant el CAP d’Esparreguera tots els dimecres a les 11 i a les 18 (convoca la Junta de Personal de l’ICS) http://esparregueraindignada.wordpress.com/
[Barbera]-  19h. Velatori + Cassolada per la sanitat pública a la Plaça de la Vila.
JUEVES
[Montcada] – 19:30 Encierro en el CAP cada jueves
Cada dijous ens tanquem al CAP d’on ens han tret les urgències. Federació d’Associacions de Veins de Montcada: http://favmir.montcada.cat
VIERNES
[BCN] – 15h. CAP Larrard Travessera de Dalt, 79 08024 Barcelona. Tots els divendres a les 15h. Treballadores i veïnat del barri de Gràcia ens concentren a la porta del CAP Larrard per cridar : Artur Mas, a quina mutúa vas. Volem Sanitat Pública i de Qualitat.
[BCN] – 20h – CAP Via Barcino, Trinitat Vella. A Las 18.30 horas concentración en la Plaza Trinitat para ir a las 20 horas al CAP Via Barcino Convoca: Assemblea Sant Andreu de Palomar : Las usuarias de la Trinitat Vella continúan acampadas cada viernes contra el cierre de urgencias nocturno desde el 1 de septiembre. Exigen urgencias 24h.
[BCN] Cierre del  AMBULATORIO  de la Guineueta !!!!!!!!
Concentración todos los Lunes y Viernes de 19 a 19:30 
horas!!!!!!!!
Vecinos- usuarios- profesionales- parados- amas de casa-
TODOS FORMAMOS PARTE DE ELLO;  PUES LUCHEMOS POR ELLO!!!!!!!!

ACCIONES QUE SE REALIZAN CADA DIA:

[L´Hospitalet] #CAPMarina. Ocupat pels veins
17h: Manifestació diària al barri
18h: Assemblea al CAP
21h: Cassolada
[La Selva, Girona] Acampada en diferentes CAPs de la zona. http://assembleabreda.wordpress.com/
[Badia del Vallès] Acampada al CAP Badia del Vallès. C/ Bètica s/n. Badia del Vallès. http://es-es.facebook.com/pages/Badia-15-M/170401259688521
[L’Arboç] La Plataforma Ciutadana contra el Tancament nocturn del CAP de L’Arboç  ocupa cada nit desde el passat 1 de setembre
Facebook:  plataformatancamentcap
[BCN]: Acampada vecinal contra el cierre de Urgencias del CAP la Guineueta Defensem CAP de la Guineueta Facebook: defensem CAPGuineueta


1 comentario

TROBADA #28G – #28E

El sábado pasado, 28 de Enero, se celebró en Barcelona el primer encuentro de personas, grupos y entidades en lucha por la Sanidad Pública Catalana.

Fue un acercamiento muy enriquecedor en el que todas compartimos nuestras respectivas experiencias en la lucha que llevamos desde hace meses frente a los recortes del gobierno de la Generalitat. Un espacio en el que pudimos participar todas con el fin de aunar fuerzas en una lucha común, con objetivos y estrategias comunes, a parte de las luchas locales que cada una tenemos.

Se realizaron varios talleres en los que analizamos nuestra situación actual, y del encuentro surgieron varios grupos de trabajo que se ocuparan de llevar a flote este gran proyecto común.

En breve tendréis el acta completa de la jornada.

Mail de contacto: trobadasanitat@gmail.com

Fotos: Meloinvento